ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η αγαπημένη εποχή των παιδιών με τα στολίδια, τα δώρα και φυσικά τον αγαπημένο όλων Άγιο Βασίλη! Δείτε στη συνέχεια πώς μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας χαριτωμένες αγιοβασιλιάτικες κάρτες για τα Χριστούγεννα!

Στις γιορτές, που τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία είναι κλειστά για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, τα παιδιά περνάνε πολλές ώρες μαζί σας στο σπίτι. Ειδικά όταν οι γιορτές συνοδεύονται με κρύο καιρό και το παιδί μένει μέσα στο σπίτι, είναι σημαντικό να απασχοληθεί με κάτι εποικοδομητικό. Εύκολο! Αρκεί να επιλέξετε να του χαρίσετε τα κατάλληλα παιχνίδια για τις γιορτές...

Βοηθήστε το παιδί σας να γίνει πιο ανεξάρτητο, βοηθώντας το να μάθει πως να δένει τα κορδόνια του μόνο του.
Όχι μόνο θα είναι περήφανο για το κατόρθωμά του, αλλά θα γλυτώσετε και πολύ χρόνο από τη πρωινή προετοιμασία πριν το σχολείο.

Γιατί να πετάξετε το άδειο ρολό τουαλέτας, όταν μπορείτε να το αξιοποιήσετε με τον πιο δημιουργικό τρόπο; Επειδή όλα τα παιδιά τρελαίνονται για αυτοκινητάκια αγώνων, δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μαζί απίθανα αγωνιστικά αυτοκινητάκια από το χαρτόνι του ρολού και να τα χρωματίσει το παιδί σας όπως θέλει.

Πώς μπορεί το παιδί μας να κατανοήσει καλύτερα την σημασία της οικολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης ώστε να μάθει να φροντίζει και να αγαπάει το περιβάλλον; Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουμε να εμφυσήσετε στο παιδί σας την οικολογική συνείδηση από νεαρή ηλικία.

Έφτασε επιτέλους η ώρα να πάμε στο σχολείο! Τι γίνεται όμως με όλα αυτά τα σχολικά είδη και αξεσουάρ (ψαλιδάκια, κόλλες, υλικά καλλιτεχνικών) και όσα ακόμη θα χρειαστεί για το σχολείο; Μία δημιουργική λύση, είναι να φτιάξετε με το παιδί σας πρωτότυπα κουτιά τακτοποίησης και φυσικά μία ασορτί κασετίνα για να παίρνει μαζί του.

Ετοιμάζουμε το παιδί μας για την πρώτη του μέρα στο σχολείο και ουσιαστικά την πρώτη του μέρα μακριά από την μαμά σε ένα καινούργιο περιβάλλον. Το χαμόγελο και η υπομονή σας είναι απαραίτητα υλικά για να «πετύχει» η διαδικασία, αλλά και να ηρεμήσετε και εσείς.

- «Τι κάνατε σήμερα στο σχολείο;»
- «Δεν ξέρω.»
Πολύ απογοητευτική απάντηση αλλά και πολύ συνηθισμένη ειδικά στα μικρά παιδάκια. Πώς μπορούμε όμως να βρούμε λύση γι’ αυτό και να μάθουμε το παιδί μας να περιγράφει σωστά τις εμπειρίες που έζησε;
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να σας ενημερώνει σωστά για την ημέρα του αλλά και για ότι το απασχόλησε ή το στεναχώρησε στη διάρκεια της.

Το καλοκαίρι που έχουν κλείσει τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί τα νηπιαγωγεία, τα παιδικά πάρτι γίνονται σχεδόν εβδομαδιαία ρουτίνα και αν μάλιστα έχετε σπίτι με κήπο ή μεγάλη βεράντα δεν είναι απίθανο να φιλοξενήσετε κι εσείς ένα.

Στα παιδιά αρέσει να χρωματίζουν! Δεν είναι ακόμα καλύτερα όμως όταν τις δημιουργίες τους μπορούν και να τις φορέσουν μετά; Τα άβραστα μακαρόνια προσφέρουν τον κατάλληλο καμβά για το παιδί σας να εξωτερικεύσει την καλλιτεχνική του φύση και -με τη βοήθεια του μπαμπά ή της μαμάς- να μετατρέψει το αποτέλεσμα σε κάτι μοναδικό που μπορεί να φοράει όλο το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι μία καλή ευκαιρία για να ασχοληθεί το παιδί με τον κήπο και να έρθει σιγά σιγά σε επαφή με τη φύση, ενώ ταυτόχρονα να μάθει να αναλαμβάνει μικρές ευθύνες, όπως την φροντίδα ενός μικρού φυτού.
Ακόμα κι αν μένετε στην πόλη σε διαμέρισμα, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να δημιουργήσει μικρά γλαστράκια τα οποία θα χρωματίσει μόνο του και στην συνέχεια θα επιλέξετε το φυτό που θα βάλει μέσα και θα μάθει να φροντίζει.

Το Κουτί “Καλών Τρόπων”

Δημιουργήστε ένα "Κουτί Καλών Τρόπων" και να εξασκήσετε την ευγένεια & τους καλούς σας τρόπους... οικογενειακώς. Δεν θα το πιστεύετε πως αυτή η διασκεδαστική δραστηριότητα θα ενθαρρύνει όλους να είναι πιο ευγενικοί!

Μεγαλώνοντας, τα παιδιά εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους για τον κόσμο ανακαλύπτοντας σταδιακά κάθε λεπτομέρεια όλων αυτών που τα περιβάλλουν. Αυτή η διασκεδαστική δραστηριότητα βοηθά τα παιδιά να διακρίνουν τους διαφορετικούς ήχους από τα μουσικά όργανα.

Το γράψιμο είναι ένα σημαντικό βήμα για τα παιδιά. Σε αυτή τη δραστηριότητα, το παιδί σας θα χρησιμοποιήσει τα δάχτυλά του για να γράψει, πράγμα που καθιστά τη μαθησιακή διαδικασία ευχάριστη και διασκεδαστική. Ξεκινάμε!

Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να αρχίσουν να πλένονται μόνα τους. Φυσικά θα πρέπει να τους βοηθήσουμε λίγο στην αρχή, αλλά τα παιδιά μαθαίνουν γρήγορα. Ιδού μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε...

Το να φτιάξεις έναν άβακα μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να δώσεις ζωή στους αριθμούς στην καθημερινή ζωή του παιδιού σου.

Με αυτές τις δακτυλομαριονέτες, θα δώσετε στο παιδί σας την ευκαιρία να αφήσει ελεύθερη τη φαντασία του και να δημιουργήσει ασυνήθιστους χαρακτήρες μαζί σας. Τα γέλια που θα κάνετε είναι σίγουρα!

Ενώ μερικά παιδιά είναι πρόθυμα να ξεκινήσουν το σχολείο, άλλοι δεν ξέρουν τι να περιμένουν. Αυτή η δραστηριότητα βοηθά το παιδί σας να προετοιμαστεί για το σχολείο, διδάσκοντάς του πώς να φτιάξει απλά για την διασκέδασή του, τη σχολική του τσάντα.

Στα παιδιά σας αρέσει η κίνηση; Η επανάληψη της δικής τους χορογραφίας μπορεί να τους βοηθήσει να διοχετεύσουν θετικά όλη αυτή την ενέργεια που έχουν. Ενθαρρύνετέ τα να δημιουργήσουν τα δικά τους χορευτικά βήματα! 

footerlogo