ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Μαθαίνω Συγκέντρωση στο Παιδί Μου!

Η συγκέντρωση είναι κάτι που διδάσκεται και με αυτές τις διασκεδαστικές δραστηριότητες μπορείτε να δείξετε στο παιδί σας πως να το πετύχει. Απλά ακολουθήστε τον οδηγό μας...

Η συγκέντρωση είτε αφορά το σώμα είτε το μυαλό, είναι κάτι που μαθαίνεται με πολλούς τρόπους και το Danonino σου έχει εδώ μερικές ιδέες για να δοκιμάσεις!

Διδάξτε του συγκέντρωση! Για ποιο λόγο;

Η συγκέντρωση παίζει σημαντικό ρόλο στη σχολική μάθηση του παιδιού ενώ επίσης διεγείρει τη μνήμη και φέρνει ηρεμία στην μελέτη στο σπίτι.
Είναι επίσης κάτι που βοηθά το παιδί στις μικρές δραστηριότητες της καθημερινής του ζωής, ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει μια συζήτηση ή να μην ξεχάσει τι «δουλειές» έχει και πότε. Είναι ένα ουσιαστικό κλειδί για την ευημερία του καθενός μας.

Δραστηριότητες:
Κάντε γιόγκα και άλλες ασκήσεις χαλάρωσης. Με την βοήθεια ενός επαγγελματία δάσκαλου ή ενός βίντεο (υπάρχουν πολλά δωρεάν στο Διαδίκτυο), κάνετε στο σπίτι ή σε ένα ήσυχο πάρκο, ασκήσεις ισορροπία και αναπνοής. Ασκήσεις που στοχεύουν στην επανεστίαση στον εαυτό σας και στην ηρεμία. Δύο στοιχεία που οδηγούν στην συγκέντρωση.


Χρωματίζοντας Mandalas. Ενώ το παιδί σας θα νομίζει πως απλώς διασκεδάζει χρωματίζοντας, το Mandala απαιτεί πολύ συγκέντρωση και σχολαστικότητα για να το κάνει σωστά. Μια δραστηριότητα τόσο διασκεδαστική όσο και χρήσιμη.


Παίξτε Παιχνίδια Οπτικής Συσχέτισης (Οπτικής Μνήμης). Υπάρχουν κάρτες ή ντόμινο, των οποίων οι εικόνες ή οι αριθμοί υπάρχουν σε ζεύγη. Ο στόχος; Γυρίστε τα ανάποδα και βρείτε όλα τα ζευγάρια. Για να κερδίσει κάποιος, πρέπει να απομνημονεύσει όσο το δυνατόν περισσότερες κάρτες!


Ακούστε τις αισθήσεις του. Την ώρα μιας εκδρομής, ενώ ετοιμάζεται μαζί μια μαγειρική συνταγή ή απλά ενώ κάθεστε στον κήπο, ζήτησε από το παιδί σου να σταματήσει για μια στιγμή και να εκτιμήσει τις μυρωδιές, την θέα, την γεύση και όλες του τις αισθήσεις. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις παιχνίδια με θέμα την γεύση ή τις μυρωδιές. Μια τυφλή δοκιμή με φρούτα που πρέπει να βρει, είναι ένας καλός τρόπος για να αναπτύξεις τις αισθήσεις του.


Ανακαλύψτε ένα λαβύρινθο. Η εύρεση του δρόμου μέσω ενός λαβυρίνθου μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική, αλλά είναι ευκαιρία για να δουλέψει στην αίσθηση της κατεύθυνσης, της λογικής και της οπτικής μνήμης!

footerlogo