ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Παιδικό πάρτι: Πώς να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά;

Το καλοκαίρι που έχουν κλείσει τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί τα νηπιαγωγεία, τα παιδικά πάρτι γίνονται σχεδόν εβδομαδιαία ρουτίνα και αν μάλιστα έχετε σπίτι με κήπο ή μεγάλη βεράντα δεν είναι απίθανο να φιλοξενήσετε κι εσείς ένα.

Σύντομα λοιπόν το σπίτι σας θα γεμίσει ενθουσιασμένα παιδάκια έτοιμα να παίξουν και να διασκεδάσουν. Πώς μπορείτε λοιπόν εσείς να τα βοηθήσετε να περάσουν ακόμα καλύτερα και να απασχοληθούν δημιουργικά, εξασφαλίζοντας ένα πραγματικά αξέχαστο παιδικό πάρτι;

Προετοιμαστείτε κατάλληλα και έγκαιρα!
Μέρες πριν το πάρτι σχεδιάστε μαζί με το παιδί σας μία λίστα επιλογών και δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να κάνουν όλοι μαζί. Κάντε τη διαδικασία της επιλογής διασκεδαστική και για το παιδί σας: στη λίστα με τις επιλογές βάλτε μερικές «μυστικές» δραστηριότητες και αφήστε το παιδί σας να διαλέξει στην τύχη ποιες από αυτές θέλει. Έτσι θα χαρεί με το στοιχείο της έκπληξης βλέποντας τι διάλεξε.

Ήρθε η ώρα του πάρτι
Όλα ξεκινούν με το καλωσόρισμα. Ο τρόπος με τον οποίο θα υποδεχθείτε τους πρώτους καλεσμένους σας είναι και αυτός που θα καθορίσει τον τόνο της ημέρας, διασκεδάζοντας εξίσου όχι μόνο τις πρώτες αφίξεις αλλά και όσους ήρθαν πιο αργά. Κρατήστε τις πιο εντυπωσιακές δραστηριότητες για το απόγευμα που θα έχουν μαζευτεί όλα τα παιδάκια και μέχρι τότε, οργανώστε σωστά την αναμονή των υπόλοιπων παιδιών απασχολώντας τα με χρωματοσελίδες, κολάζ ή παιχνίδια με πηλό και μαγική άμμο.

Είναι όλοι εδώ; Ας ξεκινήσουμε το πάρτι!

  • Τώρα που μαζεύτηκαν όλα τα παιδάκια ήρθε η ώρα για τις πιο ξεχωριστές δραστηριότητες του πάρτι. Η επιλογή τους εξαρτάται φυσικά από την ηλικία των παιδιών.
  • Για τα πιο μικρά παιδιά έχετε σπίτι σας τα απαραίτητα για να παίξετε μουσικές καρέκλες ή να κάνετε διαγωνισμό χορού.
  • Αν μάλιστα έχετε κήπο, ακόμη καλύτερα, αφού μπορείτε να οργανώστε ψάρεμα με ψαράκια - μαγνητάκια σε πλαστική πισίνα ή κυνήγι θησαυρού στον κήπο.
  • Αν θέλετε κάτι ακόμα πιο δημιουργικό, ένας διαγωνισμός χειροτεχνίας ή ζωγραφικής είναι πολύ καλή ιδέα και μπορούν να συμμετάσχουν ακόμα και τα πιο ντροπαλά παιδάκια που αποφεύγουν τις ομαδικές δραστηριότητες.
  • Για τα μεγαλύτερα παιδάκια μπορούμε να προσαρμόσουμε τα παιχνίδια στην ηλικία τους, οργανώνοντας εργαστήριο μαγειρικής, ή αν είναι μόνο κοριτσίστικο πάρτι, μια επίδειξη μόδας με κούκλες ή μακιγιάζ θα τα ενθουσιάσει και θα τα κρατήσει απασχολημένα.

Ωραία ιδέα είναι επίσης να κάνετε δημιουργικές δραστηριότητες όπως διακόσμηση cupcakes ή κατασκευή καπέλων ή ζωγραφική σε άσπρα μπλουζάκια, δώρα που θα τους μείνουν και στο τέλος του πάρτι.

Και τώρα χαλαρώνουμε
Αφού τα παιδιά εκτονωθούν και βγάλουν όλον τους τον ενθουσιασμό, το τελευταίο μισάωρο μέχρι να έρθουν οι γονείς τους να τα πάρουν μπορείτε να τα απασχολήσετε διαβάζοντας τους ένα ευχάριστο παραμύθι. Καλή σας διασκέδαση...

footerlogo