ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Μαθαίνουμε να στρώνουμε το τραπέζι φτιάχνοντας εκπαιδευτικό σουπλά

Θα θέλατε να ενθαρρύνετε το παιδί σας να σας βοηθάει στο σπίτι, ειδικά κατά το σερβίρισμα του φαγητού; Αυτή η διασκεδαστική δραστηριότητα θα το μάθει πώς να στρώνει σωστά το τραπέζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 χοντρό σκουρόχρωμο χαρτί
- Άσπρη ξυλομπογιά ή άσπρο μαρκαδόρο
- Πλαστικά πιάτα, πλαστικά ποτήρια και χαρτοπετσέτες
Βήμα 1: Πάνω στο χοντρό χαρτί, ζητήστε από το παιδί σας να τοποθετήσει τα μαχαιροπίρουνα, το πλαστικό ποτήρι, το πιάτο και μια χαρτοπετσέτα. Ελέγξτε ότι κάθε στοιχείο είναι σωστά τοποθετημένο, όπως θα έπρεπε να είναι στην αρχή ενός γεύματος.
august3aΒήμα 2: Αφού βεβαιωθείτε ότι όλα είναι στην θέση που πρέπει με την άσπρη ξυλομπογιά ή μαρκαδόρο, το παιδί θα ζωγραφίσει το ακριβές περίγραμμά τους πάνω στο χοντρό χαρτί, σημαδεύοντας έτσι το σημείο στο οποίο πρέπει να βρίσκονται.
august3bΒήμα 3: Αφήστε το παιδί να εκφραστεί ελεύθερα. Τώρα μπορεί να χρωματίσει τα πιρουνάκια και τα πιατάκια που ζωγράφισε όπως θέλει ώστε να γίνει ένα όμορφο και διασκεδαστικό σουπλά.
august3cΒήμα 4: Τώρα στο επόμενο στρώσιμο του τραπεζιού παρακινείστε το παιδί σας να το κάνει σωστά χρησιμοποιώντας ως οδηγό τοποθέτησης το νέο του σουπλά.
august3dΤελικό Στάδιο:
Μετά από καιρό χρήσης του σουπλά, σταδιακά σε επόμενες φάσεις πειραματιστείτε παίζοντας «παιχνίδια μνήμης» με το παιδί και δοκιμάζοντας αν μπορεί να θυμηθεί πού μπαίνει τι, χωρίς να κοιτάζει το σουπλά.

footerlogo