ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Γλαστράκια Προσωπάκια

Το καλοκαίρι είναι μία καλή ευκαιρία για να ασχοληθεί το παιδί με τον κήπο και να έρθει σιγά σιγά σε επαφή με τη φύση, ενώ ταυτόχρονα να μάθει να αναλαμβάνει μικρές ευθύνες, όπως την φροντίδα ενός μικρού φυτού.
Ακόμα κι αν μένετε στην πόλη σε διαμέρισμα, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να δημιουργήσει μικρά γλαστράκια τα οποία θα χρωματίσει μόνο του και στην συνέχεια θα επιλέξετε το φυτό που θα βάλει μέσα και θα μάθει να φροντίζει.

Η βάση για τα γλαστράκια αυτά είναι κάτι που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας, οι γνωστές αυγοθήκες:
june3aΠώς όμως από την αυγοθήκη φτάνουμε στο γλαστράκι προσωπάκι; Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι
• Τέμπερες σε χρώματα της επιλογής σας
• Μαύρος ανεξίτηλος μαρκαδόρος με μεσαίου πάχους μύτη
• Ένα φυτό σε μικρό γλαστράκι (κατά προτίμηση φυτό χαμηλών απαιτήσεων σε φροντίδα όπως Αλόη ή μικρά κακτοειδή)
june3bΚαι ξεκινάμε:
Πρώτα βάφουμε με τις τέμπερες την αυγοθήκη: την κάτω πλευρά της αυγοθήκης στο χρώμα που θα θέλαμε να «φοράει» το γλαστράκι προσωπάκι μας και την πάνω πλευρά στο χρώμα που θέλουμε να δώσουμε στο ίδιο το προσωπάκι.
june3cΣτη συνέχεια προσθέτουμε με τον μαρκαδόρο τις λεπτομέρειες, πχ κουμπιά και παπιγιόν στο κοστούμι, ή ματάκια και χαμόγελο στο προσωπάκι.
Τέλος προσθέτουμε το φυτό μας. Προσοχή όμως, δεν μεταγγίζουμε το φυτό από το γλαστράκι στην αυγοθήκη! Αντίθετα το τοποθετούμε στην αυγοθήκη μαζί με το γλαστράκι του ώστε να διατηρήσει τις τρύπες που επιτρέπουν στο χώμα να «αναπνέει» και να αποβάλλει το επιπλέον νερό όταν χρειάζεται.

Στη συνέχεια μαθαίνουμε στο παιδί μας κάθε πότε πρέπει να ποτίζει το νέο του μικρό φίλο ή να σας ενημερώνει για όποια καινούργια αλλαγή παρατηρεί σε αυτόν.

footerlogo