ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Φτιάχνουμε τη δική μας κασετίνα για το σχολείο και κουτιά τακτοποίησης

Έφτασε επιτέλους η ώρα να πάμε στο σχολείο! Τι γίνεται όμως με όλα αυτά τα σχολικά είδη και αξεσουάρ (ψαλιδάκια, κόλλες, υλικά καλλιτεχνικών) και όσα ακόμη θα χρειαστεί για το σχολείο; Μία δημιουργική λύση, είναι να φτιάξετε με το παιδί σας πρωτότυπα κουτιά τακτοποίησης και φυσικά μία ασορτί κασετίνα για να παίρνει μαζί του.

Θα χρειαστείτε:
• Πολλά κουτιά όλων των ειδών
• Χαρτόκολλα
• Τέμπερες
• Χαρτί κρεπ, παλιές εφημερίδες, κομμάτια από υφάσματα
• Αυτοκόλλητες ετικέτες
Κατασκευή:
Βήμα 1: Ταξινομήστε όλα τα κουτιά σε διαφορετικά μεγέθη, ανάλογα με το τι μπορεί να αποθηκευτεί στο καθένα. Ειδικά για την κασετίνα, επιλέξτε ένα μακρόστενο και στενό κουτί διαστάσεων 16x22 εκατοστά.

oct03a

Βήμα 2: Διακοσμήστε τα κουτιά! Τα πάντα επιτρέπονται! Καλύψτε τα με χαρτί ή εφημερίδα και χρωματίστε τα με τα αγαπημένα σας χρώματα. Κολλήστε πάνω τους το χαρτί κρεπ για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Για την κασετίνα καλό είναι να προτιμήσετε τα υφάσματα γιατί είναι πιο ανθεκτικά κατά την μεταφορά τους από και προς το σχολείο.

oct03b

Βήμα 3: Γράψτε πάνω στις ετικέτες τις κατηγορίες των πραγμάτων που θέλετε να τοποθετήσετε σε κάθε κουτί τακτοποίησης και κολλήστε την κάθε ετικέτα στο σημείο του κουτιού που θα μπορείτε να την δείτε εύκολα, τόσο εσείς όσο και το παιδί σας.

oct03c

Βήμα 4: Ώρα για συμμάζεμα! Το μόνο που έχει να κάνει το παιδί σας τώρα είναι να τοποθετήσει όλα τα αντικείμενα του δωματίου του στο κουτί τους ώστε να τα βρίσκει εύκολα και φυσικά να ετοιμάσει την καινούργια του κασετίνα για το σχολείο!!!

Καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά!

footerlogo