ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Μαθαίνουμε να δένουμε τα κορδόνια μας… διασκεδαστικά!

Βοηθήστε το παιδί σας να γίνει πιο ανεξάρτητο, βοηθώντας το να μάθει πως να δένει τα κορδόνια του μόνο του.
Όχι μόνο θα είναι περήφανο για το κατόρθωμά του, αλλά θα γλυτώσετε και πολύ χρόνο από τη πρωινή προετοιμασία πριν το σχολείο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
• Ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι
• 1 ζευγάρι παπούτσια
• 1 μαύρο μαρκαδοράκι
• πολύχρωμους μαρκαδόρους
• ένα ζευγάρι κορδόνια
• ένα κοπίδι (για τους γονείς)

nov3a

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε το ζευγάρι παπούτσια ως οδηγό και ζωγραφίστε το περίγραμμα τους στο χαρτόνι. Στη συνέχεια σχεδιάστε το πάνω μέρος όπως τα κοιτάτε. Δηλαδή την μπροστά πλευρά της σόλας τις τρύπες για τα κορδόνια και τη γλώσσα. Κατά προτίμηση το ζευγάρι - οδηγός να είναι το ζευγάρι παπούτσια με κορδόνια που το παιδί σας προτιμάει να φοράει συχνότερα.


nov3bΒήμα 2: Χρωματίστε τα παπούτσια όπως σας αρέσουν! Όσο πιο «τρελά» τόσο πιο καλά! Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη, αλλά προσοχή μην ζωγραφίσετε τις τρύπες για τα κορδόνια!!


nov3cΒήμα 3: Στη συνέχεια ένας ενήλικας, χρησιμοποιώντας το κοπίδι θα κάνει τρύπες στο χαρτόνι στο σημείο που είναι τα κυκλάκια για τα κορδόνια. Προσοχή! Αυτή είναι μία δουλειά μόνο για μεγάλους!!


nov3dΒήμα 4: Τώρα μπορείτε να περάστε τα κορδόνια από τις τρύπες όπως είναι περασμένα και στο παπούτσι – οδηγό.

Βήμα 5: Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα: Δέστε τα κορδόνια. Θα πρέπει να δείξετε στο παιδί σας πολλές φορές πώς το κάνετε και να του εξηγήσετε τη διαδικασία βήμα προς βήμα.

Τώρα είναι στο χέρι του να εξασκηθεί!

footerlogo