ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Το παιχνίδι του μουσικού μίμου

Δεν χρειάζεται να είστε διάσημοι καλλιτέχνες για να παίζετε με τα μουσικά όργανα! Τώρα μπορείτε να τα ζωγραφίσετε μόνοι σας, να μιμηθείτε τους ήχους τους και – πού ξέρετε;- μπορεί να λάμψει ένα καινούργιο αστέρι!

Θα χρειαστείτε:
• Ένα κυπελάκι Danonino για οδηγό
• Χοντρό μπλε χαρτί
• Χοντρό κίτρινο χαρτί
• Ένα παιδικό ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες άκρες
• Ξυλάκια παγωτού
• Κόλλα ή ταινία
04
Βήμα 1: Με τη βοήθεια ενός ενήλικα κόβουμε τα πτερύγια γύρω από το κυπελάκι Danonino, ώστε να αποκτήσει στρογγυλό στόμιο! Χρησιμοποιώντας το κυπελάκι Danonino ως οδηγό, ζωγραφίστε 14 κύκλους, 7 στο μπλε χαρτί και 7 στο κίτρινο. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το ψαλιδάκι για να κόψετε τους κύκλους με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα.
05
Βήμα 2: Σχεδιάστε ένα διαφορετικό μουσικό όργανο σε κάθε κίτρινο κύκλο. Για παράδειγμα, ένα πιάνο, μια τρομπέτα, μια άρπα, ένα βιολί, ένα φλάουτο, μια κιθάρα, ένα τύμπανο.. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη!
06
Βήμα 3: Χρησιμοποιώντας κόλλα ή κολλητική ταινία, τοποθετήστε τα ξυλάκια πίσω από τους κίτρινους κύκλους. Στη συνέχεια, κολλήστε τους μπλε κύκλους πίσω από τους κίτρινους κύκλους για να μην φαίνονται τα σχέδια με τα μουσικά όργανα από την πίσω πλευρά.
07
Βήμα 4: Τοποθετήστε τα καρτελάκια με τις εικόνες του οργάνου να κοιτούν προς το τραπέζι ώστε να μην φαίνονται και να βλέπετε μόνο την μπλε πλευρά. Ο πρώτος παίκτης επιλέγει μία καρτούλα, την γυρίζει προς την πλευρά του και προσπαθεί να μιμηθεί τον ήχο που θα έκανε το συγκεκριμένο μουσικό όργανο, ενώ οι άλλοι θα προσπαθούν να μαντέψουν για ποιο μουσικό όργανο πρόκειται.

Καλή διασκέδαση μικροί μουσικοί!

footerlogo