ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Ο δικός μας χαρταετός!

H Καθαρά Δευτέρα είναι η αγαπημένη των παιδιών, αφού περιλαμβάνει πέταγμα χαρταετού στην εξοχή, μία διαδικασία που διασκεδάζουν πολύ. Μπορεί να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική όμως όταν τον χαρταετό που θα φτάσει στα σύννεφα θα τον έχετε φτιάξει μαζί. Δείτε πώς.

Θα χρειαστείτε:
• 3 ξυλάκια περίπου 80 εκατοστών
• Πολύχρωμα χαρτιά
• γερό σπάγκο
• λεπτό σύρμα
• αυτοκόλλητη ταινία

Βήμα 1: Κάνουμε μικρές χαρακιές στα άκρα από τα πηχάκια ώστε να σχηματιστούν λεπτές εγκοπές. Στη συνέχεια τα δένουμε μεταξύ τους από το κέντρο σχηματίζοντας ένα Χ κι έναν οριζόντιο άξονα.

1

Βήμα 2: Περνάμε το σύρμα περιμετρικά γύρω από τα πηχάκια και μέσα στις εγκοπές τους, σχηματίζοντας τον σκελετό του χαρταετού.

2

Βήμα 3: Aκουμπάμε τον σκελετό του χαρταετό στο χαρτί και κόβουμε το περίγραμμα, αφήνοντας ένα περιθώριο 5 εκατοστών γύρω του. 

3

Βήμα 4: Ώρα να βάλουμε τους σπάγκους και την ουρά για να πετάξει! Αρχικά δένουμε 3 κομμάτια σπάγκο, τα 2 στα πάνω άκρα και το τρίτο στο κέντρο και τα ενώνουμε μεταξύ τους, έτσι ώστε οι 3 αποστάσεις των σημείων από την ένωση τους να είναι ίσες.

4

Βήμα 5: Στα 2 κάτω σημεία δένουμε κομμάτια σπάγκου μεταξύ τους και συνεχίζουμε τον σπάγκο στην ουρά. 

5
Βήμα 6: Χρησιμοποιήστε κομμάτια από τα πολύχρωμα χαρτιά και στολίστε την ουρά όπως σας αρέσει και με τις μπογιές σας χρωματίστε τον χαρταετό σας για να γίνει μοναδικός!

6

Aπολαύστε την Καθαρά Δευτέρα με τον καινούργιο σας χαρταετό!

footerlogo