ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Ταξίδι με αυτοκίνητο; Προετοιμαστείτε κατάλληλα

«Φτάνουμε μαμά; Τώρα; Τώρα; Πόσο έχουμε ακόμα; Φτάσαμεεε;». Σας θυμίζει κάτι; Με τα τριήμερα και τις διακοπές προ των πυλών, είναι σίγουρο ότι θα το ξανακούσετε αρκετές φορές τις επόμενες ημέρες αν δεν προετοιμαστείτε κατάλληλα.

Είναι κοινό μυστικό ότι τα παιδιά βαριούνται πολύ τις μεγάλες βόλτες με το αυτοκίνητο, ειδικά όταν ένα κοντινό σε ηλικία αδελφάκι μαζί τους να απασχολούνται. Επειδή τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι πάντα η απάντηση, δείτε στη συνέχεια μερικούς έξυπνους και δημιουργικούς τρόπους να απασχολήσετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να διασκεδάσετε εξίσου τη διαδρομή.

Καλλιτεχνικές δραστηριότητες

Γεμίστε μία τσάντα με βιβλία ζωγραφικής, αυτοκόλλητα και κηρομπογιές. Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες τους θα τα κρατήσουν απασχολημένα για αρκετή ώρα και θα έχετε έτσι ένα έργο τους να σας θυμίζει το ταξίδι σας. Μπορείτε μάλιστα να τους προτείνετε να προσπαθήσουν να σχεδιάσουν τα τοπία που βλέπουν έξω και ότι τους τραβάει την προσοχή στο ταξίδι.

Επιτραπέζια για παιδιά

Αν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά, τότε τα μαγνητικά επιτραπέζια είναι μία πρακτική λύση, αφού μπορούν να παίξουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να διασκεδάσουν, χωρίς να χάνουν τα πιόνια τους.

Το παιχνίδι της Αλφαβήτας

Ζητήστε από τα παιδιά να παρατηρούν τις πινακίδες στη διαδρομή. Ξεκινώντας από το γράμμα Α, θα πρέπει να βρίσκουν σιγά σιγά στις ταμπέλες του δρόμου που περνάτε, όλα τα γράμματα της αλφαβήτας. Όποιος φτάσει πρώτος στο Ω κερδίζει!

Τραγουδάμε μαζί

Γράψτε ένα CD με τα αγαπημένα τραγούδια του παιδιού ή με παραμύθια για να ακούτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να διασκεδάζετε μαζί. Η ώρα θα περάσει χωρίς να το καταλάβετε καν!

Μικρές στάσεις για πικ νικ

Σε περίπτωση που το ταξίδι διαρκεί πάνω από 2-3 ώρες, τότε είναι καλό και για τον οδηγό αλλά και για το παιδί να κάνετε στάσεις για ξεκούραση. Αν ο καιρός το επιτρέπει φέρτε μαζί σας ένα τραπεζομάντηλο για πικ νικ και σταματήστε σε όποια τοποθεσία σας φαίνεται πιο όμορφη για να απολαύσετε τα υγιεινά σνακ που θα έχετε πακετάρει από το σπίτι. Τα μήλα, οι μπανάνες και οι σταφίδες θεωρούνται οι πιο πρακτικές επιλογές, αφού θα χορτάσουν το παιδί αρκετά ώστε να μην διαμαρτύρεται, αλλά όχι υπερβολικά ώστε να μη νιώθει δυσάρεστα στο ταξίδι.

Εξασφαλίστε τον ύπνο τους

Το αγαπημένο τους ζωάκι ή το κουβερτάκι τους και φυσικά ένα μαξιλάρι λαιμού, είναι απαραίτητα σε περίπτωση που το παιδί νυστάξει και θέλει να κοιμηθεί ήρεμα και άνετα στο αμάξι χωρίς να ξυπνήσει πιασμένο.

Και για παν ενδεχόμενο…

Αν είναι το πρώτο του ταξίδι με αυτοκίνητο, καλό είναι να έχετε εξασφαλίσει και ειδικές σακούλες σε περίπτωση που το παιδί αισθανθεί ναυτία. Αχρείαστες να είναι, αλλά καλύτερα να υπάρχουν, παρά να χρειαστούν και να μην έχουμε…

footerlogo