ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Παίζουμε τα δικά μας παιχνίδια στον κήπο

Η αγάπη για άθληση και κινητικότητα ξεκινάει από όταν τα παιδιά είναι σε πολύ μικρή ηλικία. Το ίδιο ισχύει και για την διασκέδαση και τις δημιουργικές στιγμές με την οικογένεια μας. Αν τα συνδυάσετε αυτά τα δύο θα έχετε ως αποτέλεσμα μερικές υπέροχες και αξέχαστες στιγμές.

Θα χρειαστείτε:

• Πολύχρωμα μπαλόνια
• Μία μπάλα και μερικά μικρά μπαλάκια
• Έναν κουβά
• Ένα σκοινί
• Ένα ψαλίδι
• Ένα φύλλο χαρτιού και ένα στυλό για να σημειώνετε το σκορ

Οδηγίες για τα παιχνίδια:


03a

Παιχνίδι 1: Μπαλόνια που σκάνε

Με τη βοήθεια ενός ενήλικα, φουσκώστε πολλά χρωματιστά μπαλόνια και δέστε τα στον αστράγαλο κάθε παίκτη. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να σκάσετε τα μπαλόνια των άλλων παικτών, φροντίζοντας να μην σκάσουν αυτοί τα δικά σας! Τρέξτε, κρυφτείτε, παίξτε κυνηγητό στον κήπο και.. προσοχή στα μπαλόνια σας! Χάνει όποιος μείνει πρώτος χωρίς μπαλόνια.

03b

Παιχνίδι 2: Η ισορροπία

Ένα παιχνίδι για 4 παίκτες σε 2 ομάδες. Οι δύο παίκτες κρατάνε τεντωμένα δύο σκοινιά, ένα σε κάθε χέρι και προσπαθούν να τα κρατήσουν σταθερά, σχηματίζοντας ένα είδος λωρίδας. Τώρα ένας από την άλλη ομάδα βάζει μία μπάλα στα σχοινιά και στόχος είναι οι παίκτες να μετακινήσουν τη μπάλα από το ένα άκρο στο άλλο και αντίστροφα χωρίς να τους πέσει. Αν τους πέσει, δοκιμάζει η άλλη ομάδα. Όποια ομάδα κρατήσει την μπάλα για περισσότερο χρόνο κερδίζει.
03c

Παιχνίδι 3: Ο στόχος

Τοποθετήστε τον κουβά λίγα μέτρα μακριά από ένα στεφάνι. Σταθείτε μέσα στο στεφάνι και πετάξτε τα μπαλάκια στον κουβά. Ο κάθε παίκτης έχει 3 μπαλάκια για κάθε του προσπάθεια και κερδίζει αυτός που θα βάλει τα περισσότερα στον κουβά.

Τώρα που μάθατε 3 απίθανα νέα παιχνίδια, μπορείτε να διασκεδάσετε ακόμη περισσότερο με την οικογένειά σας και να μοιραστείτε αξέχαστες στιγμές.

footerlogo