ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Βρίσκουμε τους θησαυρούς των διακοπών

Όταν οι γονείς δουλεύουν, τα παιδιά κάποιες φορές τυχαίνει να περνάνε μέρος των καλοκαιρινών διακοπών τους με τον παππού και τη γιαγιά ή σε κατασκηνώσεις. Όμως ειδικά τα μικρότερα παιδιά συνήθως φοβούνται ή νιώθουν νευρικότητα όταν πρόκειται να περάσουν μεγάλο διάστημα μακριά από τους γονείς τους και είναι απολύτως φυσιολογικό.

Δείτε πώς μπορείτε να τα ηρεμήσετε και να κάνετε τις διακοπές τους πιο ευχάριστες βοηθώντας τα παιδιά να μαζέψουν «θησαυρούς» από τις διακοπές τους και να τους μοιραστούν μαζί σας όταν συναντηθείτε ξανά.

Θα χρειαστείτε:
• Πολύχρωμα χαρτόνια
• Μαρκαδόρους
• Κόλλα
• Ψαλίδι (με την επίβλεψη ενός μεγάλου)
• Διακορευτή (με την επίβλεψη ενός μεγάλου)
• Πολύχρωμα κορδόνια ή μαλλί πλεξίματος


Οδηγίες για να φτιάξετε τις καρτούλες των θησαυρών:
Βήμα 1: Με τη βοήθεια ενός μεγάλου, κόψτε τα χαρτόνια σε ίσα ορθογώνια χαρτάκια

AVG1

Βήμα 2: Αναζητήστε μικρούς θησαυρούς και πράγματα που σας εντυπωσιάζουν στις διακοπές σας και προσπαθήστε να σχεδιάσετε το καθένα σε μία κάρτα. Μπορεί να είναι ένα μπλε φτερό, ένα κίτρινο λουλούδι, ένα σαλιγκάρι, ένα πολύχρωμο πούπουλο, ένα φύλλο, ένα μπουκάλι με άμμο, οτιδήποτε σας αρέσει και σας τραβάει την προσοχή και θέλετε να το δείξετε στους γονείς σας όταν γυρίσετε στο σπίτι.

AVG2

Βήμα 3: Τώρα, και πάλι με τη βοήθεια ενός ενήλικα, κάντε δύο μικρές τρύπες σε κάθε κάρτα με τον διακορευτή. Κάντε μια τρύπα σε κάθε πλευρά, έτσι ώστε οι κάρτες να μπορούν να κρεμαστούν στο δωμάτιο σας.

AVG3

Βήμα 4: Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τώρα είναι να περάσετε τα χρωματιστά κορδόνια μέσα από τις τρύπες και να κάνετε έναν κόμπο σε κάθε άκρη. 

AVG4

Όλα είναι έτοιμα! Τώρα μπορείτε να πάρετε μαζί σας τις καρτούλες και να ξεκινήσετε ένα απίθανο κυνήγι θησαυρού για να βρείτε όλα αυτά που ζωγραφίσετε και να τα δείξετε στους γονείς σας όταν συναντηθείτε ξανά.

footerlogo