ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε μαχαιροπίρουνα

Το να μάθετε τα μικρά παιδιά να χρησιμοποιούν σωστά τα μαχαιροπίρουνα είναι μία πρόκληση. Δείτε πώς μπορείτε να τα βοηθήσετε να εξασκηθούν παίζοντας, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Θα χρειαστείτε:

  • Πολύχρωμες μπάρες πλαστελίνης
  • Πλαστικά παιδικά μαχαιροπίρουνα

Φτιάχνουμε φαγητά από πλαστελίνη

Ξεκινάμε με το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της διαδικασίας! Μαζί με το παιδί, φτιάξτε φαγητά με την  πολύχρωμη πλαστελίνη. Πατάτες τηγανητές, αυγά, φρούτα, αρακά και ότι άλλο προτιμάει να τρώει το παιδί στην καθημερινότητα του προσπαθήστε να το αναπαράξετε όσο πιο πιστά γίνεται χρησιμοποιώντας κομμάτια πλαστελίνης σε διάφορα χρώματα.

AVG 1

Κόβουμε και ξεφλουδίζουμε

Χρησιμοποιώντας τα ασφαλή πλαστικά μαχαιροπίρουνα δείχνουμε στο παιδί πώς να κόβει και να καθαρίζει το φαγητό του και το καθοδηγούμε πώς να τα κρατάει σωστά ώστε να συνηθίζει τις κινήσεις. Μην ανησυχείτε αν δεν τα καταφέρνει με την πρώτη. Η εξάσκηση κάνει θαύματα.

AVG 2

Γεύμα με τα κουκλάκια μας!

Τώρα μπορείτε να κάνετε πιατάκια με γεύματα, χρησιμοποιώντας τα τρόφιμα από πλαστελίνη που φτιάξατε μαζί και να καλέσετε όλα σας τα κουκλάκια για φαγητό! Μην ξεχνάτε όμως ότι όσο νόστιμα κι αν φαίνονται, τα φαγητά από πλαστελίνη δεν τρώγονται, γι’ αυτό καλό είναι, αν το παιδί σας είναι μικρό, να είστε δίπλα του καθ’ όλη την διαδικασία, ώστε να μην ξεχαστεί.

AVG 3

Καλή διασκέδαση!

footerlogo