ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Καληνύχτα κυρία Σελήνη, Καλημέρα κύριε Ήλιε - Φτιάχνουμε διακοσμητικό για το κρεβάτι

Με την ενέργεια που ξοδεύουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα παιδιά χρειάζονται περίπου 10 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Αυτό θα ήταν το ιδανικό, όμως κάποια παιδάκια ξυπνάνε μόλις βγει ο ήλιος και κάποια παιδιά δυσκολεύονται να κοιμηθούν το βράδυ. Αυτή η διασκεδαστική δραστηριότητα θα τα βοηθήσει να μάθουν πότε είναι ώρα να σηκωθούν ή να πάνε στο κρεβάτι.

Θα χρειαστείτε:

  • Ένα κυπελάκι Danonino
  • Ένα λευκό χαρτόνι
  • Μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές
  • Ένα ψαλίδι (με την επίβλεψη ενός ενήλικα)
  • Ένα κορδόνι ή μία κορδέλα
  • Αυτοκόλλητη ταινία

Οδηγίες για να φτιάξετε το διακοσμητικό σας:

Βήμα 1: Χρησιμοποιώντας το κυπελάκι του Danonino για οδηγό ζωγραφίστε έναν κύκλο στο λευκό χαρτόνι. Με τη βοήθεια ενός ενήλικα, κόψτε τον κύκλο με το ψαλίδι.

03OK

Βήμα 2: Στη μία πλευρά του χαρτιού, σχεδιάστε έναν μεγάλο ήλιο, με μάτια και χαμόγελο. Από την άλλη πλευρά, στο πίσω μέρος, ζωγραφίστε ένα μισοφέγγαρο με τα μάτια κλειστά, να κοιμάται βαθιά.

03a

Βήμα 3: Με τη βοήθεια ενός ενήλικα, κάντε μία μικρή τρύπα με το ψαλίδι στην πάνω μεριά του κύκλου και περάστε εκεί το χρωματιστό κορδόνι. Κάντε έναν κόμπο στην άκρη για να κρατήσει το κυκλάκι.

03b

Βήμα 4: Κολλήστε με την αυτοκόλλητη ταινία το κορδόνι στον τοίχο, έτσι ώστε η καρτούλα να γυρνάει από όποια μεριά θέλετε. Λίγο πριν την ώρα του ύπνου, γυρίστε την καρτούλα στην πλευρά της Σελήνης. Καληνύχτα, κυρία Σελήνη! Αν το παιδί σας ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και η κυρία Σελήνη είναι ακόμα εκεί, δεν είναι ώρα να σηκωθεί. Πρέπει να μείνει στο κρεβάτι! Όταν είναι ώρα να ξυπνήσει γυρίστε την καρτούλα στην πλευρά του Ήλιου,. Καλημέρα κύριε Ήλιε! Μία όμορφη μέρα ξεκινάει!

footerlogo