ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Mαθαίνουμε να στρώνουμε το κρεβάτι μας μόνοι μας

Είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν από νωρίς να αναλαμβάνουν μικρές ευθύνες, αφού τα βοηθάει να μεγαλώσουν και να ανεξαρτητοποιηθούν σωστά. Μία από τις εύκολες καθημερινές ρουτίνες που πρέπει να μάθουν, είναι να στρώνουν το κρεβάτι μόνα τους.

Δείτε πώς θα το πετύχετε αυτό και σε ποια ηλικία προτείνεται να ξεκινήσετε τη διαδικασία:

Καταρχάς εξηγήστε στο παιδί τη σημασία του να έχει ένα τακτοποιημένο κρεβάτι! Όταν τοποθετείτε το κάλυμμα, όχι μόνο έχετε έναν όμορφο και ευχάριστο χώρο χωρίς ακαταστασία, αλλά ταυτόχρονα προστατεύετε τα κατωσέντονα από την σκόνη. Επιπλέον με καλά στρωμένο κρεβάτι έχουμε περισσότερο χώρο για παιχνίδι, αφού τώρα μπορούμε να καθίσουμε πάνω στο κάλυμμα με τα ρούχα χωρίς να λερώσουμε το κρεβάτι!

Εφόσον το παιδί κατανοήσει την σημασία ενός καλά στρωμένου κρεβατιού, διαβάστε του τις οδηγίες που ακολουθούν και βοηθήστε το με τη διαδικασία αν θεωρείτε ότι χρειάζεται.

Βήμα 1: Σηκώνουμε τα μαξιλάρια και τα τοποθετούμε σε μία καρέκλα μέχρι να στρώσουμε το υπόλοιπο κρεβάτι.

04b

Βήμα 2: Βάζουμε πρώτα ευθεία το σεντόνι να ακουμπάει από τη μία άκρη στην άλλη. Αν είναι πολύ φαρδύ, σηκώνουμε απαλά το στρώμα για να το διπλώσουμε από την κάτω μεριά του. Κάνουμε το ίδιο και για την κουβέρτα αν έχουμε. Παίρνουμε την πάνω πλευρά του σεντονιού και την διπλώνουμε πάνω από την κουβέρτα. Αν έχουμε πάπλωμα το τοποθετούμε απλώς από πάνω καλά στρωμένο.

04c

Βήμα 3: Τώρα ήρθε η ώρα να βάλουμε τα μαξιλάρια. Τοποθετήστε τα οριζόντια πάνω από το δίπλωμα της κουβέρτας, ή αν το κρεβάτι σας ακουμπάει σε τοίχο μπορείτε να τα τοποθετήσετε κάθετα και να τα χρησιμοποιήσετε για να ακουμπάτε την πλάτη σας.

04d

Το κρεβάτι σας είναι έτοιμο! Τώρα μπορείτε να βάλετε πάνω του όλα τα αγαπημένα σας αρκουδάκια!

footerlogo