ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Μετακομίζουμε! Πώς βοηθάμε το παιδί να ετοιμάσει το δωμάτιο του

Η μετακόμιση σε καινούργιο σπίτι είναι μία εμπειρία συναρπαστική και αγχωτική ταυτόχρονα. Ωστόσο, τα περισσότερα παιδιά το βλέπουν σαν περιπέτεια, και όσο μικρότερα είναι, τόσο πιο εύκολη γίνεται η διαδικασία. Επειδή όμως είναι καλό να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, δείτε μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν.

Καταρχάς συζητήστε με το παιδί σας για την μετακόμιση ένα μήνα νωρίτερα, καθώς αυτό θα του δώσει αρκετό χρόνο για να επεξεργαστεί τις αλλαγές που έρχονται. Πείτε τους για το καινούργιο τους δωμάτιο, για τα καλά πράγματα που θα έχει το νέο σπίτι ή την περιοχή που θα βρίσκεται.

Είναι επίσης μία ευκαιρία να βοηθήσετε το παιδί σας να κατανοεί τον προσανατολισμό. Για παράδειγμα, το καινούργιο σπίτι μπορεί να είναι πιο κοντά σε πάρκο ή παιδική χαρά και να πηγαίνετε με τα πόδια

Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε το παιδί να διαλέξει πού θα μπουν τα έπιπλα στο καινούργιο του δωμάτιο, ή αν θέλει καινούργια έπιπλα, να τα διαλέξετε μαζί. Αν μάλιστα είναι εφικτό, μπορείτε να πάτε μαζί στο καινούργιο σπίτι πριν την μετακόμιση και να δει πώς θα είναι το δωμάτιο του ώστε να σκεφτεί πώς θα το διακοσμήσει και συζητήστε τι χρώμα θα ήθελε να το βάψετε.

Σημαντικό επίσης κατά τη μετακόμιση είναι τα παιδιά να νιώσουν ότι τα πράγματα τους είναι ασφαλή. Αφήστε τα να έχουν μόνα τους τον έλεγχο των αγαπημένων τους βιβλίων ή παιχνιδιών και να τα μεταφέρουν εκείνα στο καινούργιο τους δωμάτιο.

Είναι σημαντικό να είστε ευαισθητοποιημένοι με τα συναισθήματά των παιδιών και να μην αλλάξετε την καθημερινότητα τους, εισάγοντας σε αυτήν ασυνήθιστη ηρεμία ή υπερβολικό άγχος. Επιπλέον όσο άγχος μπορεί να έχετε κι εσείς με την μετακόμιση, φροντίστε να ακούτε το παιδί και να είστε διαθέσιμοι να απαντήσετε σε οποιαδήποτε από τις ανησυχίες τους.

Άλλωστε η μετακόμιση είναι μια περιπέτεια για όλη την οικογένεια και μία εμπειρία που θα σας φέρει όλους μαζί πιο κοντά!

footerlogo