ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη: Ένας δημιουργικός τρόπος να μάθουμε τις ανάγκες και ανησυχίες των παιδιών

Τα Χριστούγεννα είναι μία εποχή που τα παιδιά περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, όχι μόνο για το εορταστικό κλίμα και τα στολίδια και φωτάκια που έχει παντού, αλλά κυρίως για τον Άγιο Βασίλη και τα δώρα που αυτός θα φέρει μαζί του.

Για τους γονείς ωστόσο, το γράμμα στον Άγιο Βασίλη είναι μία καλή ευκαιρία να μάθουν όλα αυτά που σκέφτεται ή ονειρεύεται το παιδί τους και να επιλέξουν το κατάλληλο δώρο, ταιριαστό με τις ανάγκες και την προσωπικότητά του.

Δείτε εδώ tips για να επιλέξετε τα ιδανικά δώρα για τις γιορτές

Ενθαρρύνετε το παιδί, να γράψει γράμμα στον Άγιο Βασίλη στο οποίο θα του λέει τι έκανε όλη τη χρονιά, αν θεωρεί ότι ήταν «καλό παιδί» ή όχι και γιατί, αν το απασχολεί κάτι, αν του λείπει κάτι, τι δώρο θα ήθελε φέτος και τι εύχεται για την καινούργια χρονιά που θα έρθει.

Προτείνετε στο παιδί να βάλει τη φαντασία του σε δράση, να ζωγραφίσει εικόνες για τα δώρα ή αυτά που περιγράφει στον Άγιο Βασίλη, ώστε να καταλάβει καλύτερα και να βάλει χρώματα και αυτοκόλλητα στη δημιουργία του.

Δείξτε του πώς να βάλει το γράμμα σε φάκελο (τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε και μαζί) και να γράψει τη διεύθυνση. Στη συνέχεια πείτε του να σας δώσει το γράμμα για να το ταχυδρομήσετε εσείς!

Για πιο μεγάλα ή πιο hi-tech παιδιά, μπορείτε να δημιουργήσετε μία διεύθυνση email (πχ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και να τους προτείνετε να εκφραστούν μέσω e-mail στον αγαπημένο τους Άγιο Βασίλη. Φυσικά το email θα πάει σε εσάς που θα έχετε δημιουργήσει αυτόν το λογαριασμό.

Τώρα μπορείτε να γίνετε ένας αληθινός Άγιος Βασίλης για το παιδί σας και να έρθετε πιο κοντά, γνωρίζοντας ακόμα περισσότερα, όχι μόνο για τα αγαπημένα του παιχνίδια, αλλά και για τις επιθυμίες και ανησυχίες του.

footerlogo