ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Περνάμε δημιουργικό χρόνο μαζί

Είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε με τα παιδιά μας και να περνάμε ουσιαστικό και δημιουργικό χρόνο μαζί τους.

Όντας ωστόσο ενήλικας, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να μπείτε στο μυαλό ενός παιδιού και να θυμηθείτε πώς να κάνετε την ώρα του παιχνιδιού διαδραστική και δημιουργική.

Το Danonino σας δίνει μερικές έξυπνες ιδέες και προτάσεις για να διασκεδάσετε τα παιδιά σας και να έρθετε πιο κοντά.

Η διασκέδαση με τα παιδιά σας δεν χρειάζεται να σας κοστίσει ακριβά, ούτε απαιτεί παιχνίδια τελευταίας μόδας. Μερικές από τις πιο αστείες και διασκεδαστικές δραστηριότητες μπορούν να προκύψουν από τη δημιουργικότητα σας στο σπίτι.

Βρείτε τα υλικά – Φτιάξτε τα δικά σας παιχνίδια

Αυτό το παιχνίδι μπορεί να γίνει σε δύο φάσεις. Πρώτα μπορείτε να συγκεντρώσετε υλικά, όπως πολλά παλιά ρούχα, άδεια κουτιά παπουτσιών και κυπελάκια Danonino και στη συνέχεια αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει! Σκεφτείτε τι μπορείτε να δημιουργήσετε με όλα αυτά τα υλικά, καινούργια παιχνίδια ή και χειροτεχνίες.

Μπορείτε να δείτε πολλές ιδέες για κατασκευές εδώ

Κυνήγι χαμένου θησαυρού

Μην ξεχνάτε ότι πολλά από τα καλύτερα παιχνίδια δεν χρειάζονται καθόλου υλικά! Δοκιμάστε το κυνήγι θησαυρού, κρύβοντας αγαπημένα παιχνίδια ή αντικείμενα των παιδιών και η αναζήτηση ξεκινάει! Στο παιχνίδι αυτό μπορεί να συμμετέχουν πολλά παιδιά και είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε και τα μεγαλύτερα παιδιά σας να συμμετάσχουν.  Εκτός από τον ποιοτικό χρόνο που περνάνε μαζί έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται, να μετράνε και να βελτιώνουν τις λεκτικές και κοινωνικές δεξιότητες, καθώς και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη τους στην οικογένεια τους.

Μικροί καλλιτέχνες

Κάντε μαζί με τα παιδιά σας καλλιτεχνικές δραστηριότητες και δημιουργήστε τα δικά σας έργα τέχνης. Εκτός από τον δημιουργικό χρόνο που θα περάσετε μαζί, βοηθάτε τα παιδιά να διευρύνουν την φαντασία τους, να γίνουν πιο οξυδερκή, να συγκεντρώνονται καλύτερα αλλά και να αισθανθούν περήφανα για το αποτέλεσμα.

Δραστηριότητες εκτός σπιτιού

Είναι πολύ καλό για τα παιδιά να βγαίνετε από το σπίτι όποτε μπορείτε. Παίξτε μαζί στην παιδική χαρά, πηγαίντε μαζί για ποδόσφαιρο ή μπάσκετ στο γήπεδο της γειτονιάς σας, κάντε ρόλερς ή σκέιτ και διασκεδάστε μαζί!

Μαζί αλλά με μέτρο

Μην αισθάνεστε ενοχές εάν δεν έχετε χρόνο να παίζετε με τα παιδιά σας όλη την ώρα. Οι περισσότεροι γονείς έχουν δουλειές και υποχρεώσεις εντός και εκτός σπιτιού, οι οποίες πολλές φορές δεν συμπεριλαμβάνουν το παιδί. Σε αυτές τις περιπτώσεις δοκιμάστε την τεχνική «μισό λεπτό». Δώστε ένα λεπτό χρόνο στο παιδί, ξεκινήστε το παιχνίδι και στη συνέχεια αφήστε το να συνεχίσει μόνο του, κάντε λίγο τη δουλειά που έχετε και ξαναγυρίστε κοντά του. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί δε νιώθει μόνο του, εσείς δεν νιώθετε άγχος ότι αφήνετε άλλες δουλειές στην άκρη και τα παιδιά σιγά σιγά συνηθίζουν να παίζουν χωρίς την κατεύθυνση ενός ενήλικα.

Εσείς ποια παιχνίδια και δραστηριότητες κάνετε με τα παιδιά σας;

Πείτε μας τις ιδέες σας!

footerlogo