ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Φτιάχνουμε τα δικά μας origami με τον Dino

Το να χρησιμοποιείς ψαλίδι δεν είναι εύκολο. Θέλει τη βοήθεια ενός μεγάλου και πολλή εξάσκηση για να μάθουμε να το κάνουμε σωστά και με ασφάλεια. Τι καλύτερος τρόπος να εξασκηθούμε μαζί λοιπόν, από το να φτιάξουμε origami με τον αγαπημένο μας Dino.

Θα χρειαστείτε:

- ένα τετράγωνο λευκό φύλλο

- ένα μολύβι

- ένα ψαλίδι για παιδιά (με στρογγυλά άκρα)

- χρωματιστά φύλλα χαρτιού

- Πολλή φαντασία!

Βήμα 1: Διπλώστε το τετράγωνο φύλλο χαρτιού στη μέση και στη συνέχεια ξαναδιπλώστε το για να σχηματίσετε ένα μικρότερο τετράγωνο. Γυρίστε το διαγώνια και διπλώστε πάλι, για να γίνει τριγωνάκι όπως στην εικόνα.

02

Βήμα 2: Σχεδιάστε τα μισά από τα μαλλιά του Dino στο σημείο που διπλώνεται το χαρτί, κάντε ένα μάτι, το μισό του στόματος και το ένα χέρι. Στη συνέχεια μπορείτε να σκεφτείτε και άλλα διασκεδαστικά σχέδια να κάνετε με τον ίδιο τρόπο!

03

Βήμα 3: Με τη βοήθεια ενός ενήλικα και με πολλή προσοχή, κόψτε γύρω από τα μάυρα τα περιγράμματα που φτιάξατε χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι με στρογγυλές άκρες μέχρι να δημιουργηθεί ένα κενό στη θέση του Dino.

04

Βήμα 4: Ξεδιπλώστε το χαρτί και ανακαλύψτε τα απίθανα σχήματα που δημιουργήσατε. Τοποθετήστε το χαρτί πάνω στο έγχρωμο χαρτί και ζωγραφίστε το περίγραμμα για να φτιάξετε έναν ολόκληρο Dino.

Πειραματιστείτε και με άλλα σχέδια και ανακαλύψτε τα απίθανα σχήματα που θα δημιουργηθούν.

Καλή διασκέδαση!

footerlogo