ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Ανακαλύπτουμε μαζί τα ταλέντα μας

Όλα τα παιδιά έχουν την προοπτική να είναι δημιουργικά, αλλά πώς μπορούν οι γονείς να τα βοηθήσουν να εξελιχθούν και να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους; Δείτε στη συνέχεια ιδέες που θα βγάλουν στην επιφάνεια τους μικρούς σας καλλιτέχνες!

Δημιουργήστε μαζί κατασκευές

Αποθηκεύστε παλιά χαρτόνια, πηλό, πλαστελίνες, μπογιές, γκλίτερ, κόλλα, χαρτιά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε χειροτεχνίες σε ένα κουτί στο δωμάτιο του παιδιού σας και ενθαρρύνετε το να δημιουργεί πράγματα με αυτά. Μάλιστα μπορείτε να φροντίσετε να υπάρχει ένας χώρος στο σπίτι (το γκαράζ, η σοφίτα ή η βεράντα) στον οποίο το παιδί μπορεί να εξερευνήσει ανενόχλητο τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες χωρίς να σας πειράζει αν λερώσει. Μην το πιέζετε να έχει τον χώρο απόλυτα καθαρό και τακτοποιημένο τη στιγμή που ζωγραφίζει, καθώς αυτό μπορεί να εμποδίσει τη δημιουργικότητα του, αλλά βεβαίως το μαθαίνετε ότι πρέπει να καθαρίσει τον χώρο μόλις τελειώσει τα καλλιτεχνικά του!


Δες εδώ ιδέες για κατασκευές από το Danonino


Δώστε του έμπνευση και ιδέες

Μπορείτε να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα του με το να επισκεφθείτε μαζί μέρη που βελτιώνουν τη σκέψη και τη φαντασία. Πηγαίντε όλη η οικογένεια σε μια γκαλερί τέχνης, ένα μουσείο, μία ανθοκομική έκθεση ή σε εκθέσεις με κεντήματα και χειροτεχνίες. Όχι μόνο θα είναι μια ξεχωριστή μέρα που θα περάσετε μαζί, αλλά θα εμπνεύσει επίσης δημιουργικές ιδέες στο παιδί σας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι μουσεία ή γκαλερί που να απευθύνονται αποκλειστικά στα παιδιά. Αν κάνετε σύντομες επισκέψεις, ώστε να μην γίνουν πληκτικές, οι εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και τα γλυπτά είναι μία καλή αρχή για να εμπνεύσετε το παιδί. Αγοράστε καρτ-ποστάλ από τα έργα που του έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση και ενθαρρύνετε το παιδί να τα αντιγράψει στο σπίτι όπως μπορεί.

Παρατηρώ και φωτογραφίζω

Δώστε στο παιδί μία μικρή οικονομική κάμερα για να βγάλει φωτογραφίες από  μία βόλτα στο πάρκο, έναν κήπο, ένα παζάρι, ή οποιοδήποτε γεγονός έχει εντυπωσιακά χρώματα και ευκαιρίες για ωραίες λήψεις.  Βοηθήστε το παιδί να φτιάξει με τις φωτογραφίες που τράβηξε ένα κολάζ ή να τις ανεβάσει δημιουργώντας ένα εικονικό κολάζ σε υπολογιστή. Οι απλές εφαρμογές για επεξεργασία εικόνων είναι πολύ διασκεδαστικές για τα παιδιά.

Δε βαριόμαστε, δημιουργούμε!

Όταν τα παιδιά σας νιώθουν ότι βαριούνται, τα καλλιτεχνικά είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα. Μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Τα παιδιά αγαπούν να θαυμάζουν τις δημιουργίες τους, οπότε μπορείτε να δημιουργήσετε μαζί κάδρα για να βάλετε τις εικόνες τους στον τοίχο ή να τις κολλήσετε στο ψυγείο με απίθανα μαγνητάκια.

footerlogo