ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Ο κρυμμένος θησαυρός της γεύσης

Η ώρα του σνακ μπορεί να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική και δημιουργική, αν εντάξουμε σε αυτή ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού που θα τους ανοίξει την όρεξη, ακονίζοντας παράλληλα το μυαλό και τις δεξιότητες τους.

Ξεκινήστε επιλέγοντας όλα εκείνα τα υλικά που συνθέτουν το σνακ του, φροντίζοντας να διατηρήσετε τη διατροφική ισορροπία. Φρούτα, πλούσια σε βιταμίνες, ή θρεπτικά γιαουρτάκια πλούσια σε βιταμίνη D, ειδικά για παιδιά, είναι μία καλή πρόταση.

Κρύψτε τα σνακ στο σπίτι ή στον κήπο, σε μέρη που είναι εύκολα προσβάσιμα στο παιδί.

Για να μάθει πού είναι κρυμμένο τα σνακ του, το παιδί μπορεί να απαντήσει σε έναν γρίφο που η απάντησή του να συνδέεται με την κρυψώνα. Μην διστάσετε να βοηθήσετε το παιδί λίγο αν δυσκολευτεί να το βρει, έτσι ώστε να μην χάσει την ευχαρίστηση του παιχνιδιού.

Αντί για ερωτήσεις, μπορείτε να του βάλετε επίσης δοκιμασίες, όπως ασκήσεις και παιχνίδια για παιδιά, όπως παιδικό πινγκ πονγκ, μανητικό ψάρεμα ή μαγνητικά βελάκια. Ανάλογα με την ηλικία και τις προτιμήσεις του παιδιού σας, οι δυνατότητες είναι αμέτρητες.

Όταν έχει περάσει τη δοκιμασία, μπορεί να αρχίσει να ψάχνει το σνακ. Ενθαρρύνετέ τον μέχρι να βρει το αντικείμενο της αναζήτησής του και να το φέρει στο σημείο αναφοράς (πχ στο τραπέζι). Μόλις βρει όλα τα στοιχεία του σνακ, θα πλύνει καλά τα χέρια του και θα απολαύσει πιο χαρούμενο και ορεξάτο το σνακ που κατάφερε να κερδίσει παίζοντας.

Καλή διασκέδαση!

footerlogo