ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Γενέθλια στον κήπο; Φτιάχνουμε γιορτινά καπελάκια

Τα γενέθλια είναι η πιο σημαντική στιγμή για κάθε παιδί! Ακόμα κι αν ιδιαίτερες συνθήκες εμπόδισαν την οργάνωση του πάρτι στην ώρα του, οι καλοκαιρινοί μήνες και το κλείσιμο των σχολείων, επιτρέπουν την διεξαγωγή του με ασφάλεια στον κήπο! Και τι λείπει για να είναι τα τέλεια γενέθλια; Φυσικά τα καπελάκια! Δείτε πώς να τα φτιάξετε μαζί με το παιδί!

Θα χρειαστείτε:

  • Ένα μεγάλο φύλλο χαρτόνι
  • Ένα μεγάλο στρογγυλό δοχείο
  • Κόλλα, αυτοκόλλητη κολλητική ταινία ή συρραπτικό
  • Χρωματιστό χαρτί
  • Βερνίκι-κόλλα
  • Λεπτό λευκό λάστιχο

01j

Βήμα 1:

Ξεκινήστε σχεδιάζοντας ένα ημικύκλιο στο χαρτόνι χρησιμοποιώντας το στόμιο από το στρογγυλό δοχείο σαν οδηγό. Κάντε 4  ημικύκλια για να γεμίσει το φύλλο.

02j

Βήμα 2:

Με τη βοήθεια ενός ενήλικα Κόψτε και ενώστε τα ημικύκλια ώστε να σχηματίσουν έναν χαρτονένιο κώνο, ο οποίος θα γίνει η βάση του καπέλου. Κολλήστε τα ή συρράψτε τα στη μία πλευρά για να κλείσουν.

03j

Βήμα 3:

Το καπέλο σας είναι σχεδόν έτοιμο. Μένει μόνο να το διακοσμήσετε και εδώ όλα εξαρτώνται από τη φαντασία σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμο χαρτί ή ακόμα και χαρτί γκοφρέ για την κορυφή και το γείσο, μπορείτε να κολλήσετε αυτοκόλλητα, γκλίτερ ή να το χρωματίσετε με μπογιές και μαρκαδόρους.

04j

Βήμα 4:

Όταν τελειώσει η διακόσμηση του καπέλου, κάντε μία μικρή τρύπα χαμηλά σε κάθε πλευρά του καπέλου και τοποθετήστε το λάστιχο που θα το στερεώσει στο κεφάλι του παιδιού. Καλύτερα φορέστε το στο παιδί και μετρήστε πόσο λάστιχο θα του βάλετε για να μην το πιέζει και το ενοχλεί.

Μπορείτε μάλιστα να κάνετε την διαδικασία δημιουργίας καπέλου μία δημιουργική δραστηριότητα για τα καλεσμένα παιδιά ώστε το καθένα από αυτά να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό καπέλο!

footerlogo