ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Μικροί καλλιτέχνες με βότσαλα και αυγοθήκες

Όταν περνάμε πολύ χρόνο με το παιδί και τα σχολεία είναι κλειστά, οι δημιουργικές δραστηριότητες είναι απαραίτητες για τη βελτίωση των δεξιοτήτων του. Η καλύτερη πρόταση αν είστε κοντά στη θάλασσα, είναι να ξυπνήσετε τον μικρό ζωγράφο που βρίσκεται μέσα του, χρησιμοποιώντας ως καμβά τα βότσαλα της παραλίας και άδειες αυγοθήκες για παλέτα.

Θα χρειαστείτε:

  • Βότσαλα λευκά ή ανοιχτόχρωμα σε διάφορα μεγέθη και σχήματα
  • Νερομπογιές ή τέμπερες κατάλληλες για παιδιά
  • Μολύβι και ξύστρα
  • Πινέλα σε διάφορα μεγέθη
  • Άδεια αυγοθήκη
  • Φλυτζάνι με καθαρό νερό

Βήμα 1:

Βάλε τα αγαπημένα σας χρώματα σε κάθε μία από τις θέσεις της άδειας αυγοθήκης. Αφήστε μερικές θέσεις άδειες για συνδυασμούς χρωμάτων. Σε αυτές μπορείτε να πειραματιστείτε δοκιμάζοντας τι θα γίνει αν ενώσετε διαφορετικά χρώματα μαζί. Για παράδειγμα τι θα συμβεί αν βάλετε μπλε και κίτρινο και τα ανακατέψετε; ή κόκκινο με ροζ;

Βήμα 2:

Αφού δημιουργήσετε τα χρώματα που θέλετε για τα σχέδια σας, ήρθε η ώρα να τα ετοιμάσετε! Πάρτε το μολύβι, ξύστε το καλά και σχεδιάστε πάνω στα βότσαλα σας τις γραμμές και τα όρια πάνω στα οποία θα χρωματίσετε.

Βήμα 3:

Ήρθε η ώρα να βάλουμε χρώμα! Βουτήξτε το πινέλο στα αγαπημένα σας χρώματα, στολίστε τα βότσαλά σας και ξεπλύνετε το στο φλυτζάνι με το νερό κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε χρώμα.

Βήμα 4:

Μπορείτε να πάτε τη φαντασία σας ένα βήμα παραπέρα, κολλώντας γκλίτερ, πολύχρωμες φουντίτσες και κορδέλες στις δημιουργίες σας!

Τα πιο δημιουργικά καλοκαιρινά σουβενίρ είναι έτοιμα να σας ακολουθήσουν στο σπίτι μετά τις διακοπές!

footerlogo