ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Χαλαρώνουμε με το Μαντάλα της Φύσης

Οι δημιουργικές δραστηριότητες είναι ο καλύτερος τρόπος να απασχολήσεις ένα παιδί το καλοκαίρι και ειδικά όταν αυτές περιλαμβάνουν την επαφή του με τη φύση και το περιβάλλον γύρω του.

Τα μαντάλα, τα οποία συνήθως τα συναντάμε σε χαρτί για να τα χρωματίζουμε, είναι κυκλικοί συνδυασμοί γεωμετρικών σχημάτων που βοηθούν στην καλύτερη συγκέντρωση, τη μείωση του στρες και τη δημουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους.

Δεν χρειάζεται όμως να είναι απαραίτητα σε χαρτί, αφού μπορείτε να φτιάξετε με το παιδί το δικό σας μαντάλα στο έδαφος, στο δάσος, ή στην παραλία, με στοιχεία της φύσης που βρίσκετε γύρω σας.

Αποφασίστε μαζί με το παιδί πώς θα θέλατε να είναι το Μαντάλα σας και βοηθήστε το να μαζέψει τα υλικά για να το στήσει. Μπορεί να είναι κοχύλια, φύλλα, μικρά κλαδάκια, χώμα ή άμμος, βότσαλα, ή ότι άλλο μπορεί να βρει στο μέρος που βρίσκεστε.

Ξεκινήστε σχεδιάζοντας στο έδαφος έναν μεγάλο κύκλο και χωρίστε τον σε 12 κομμάτια. Γεμίστε το πρώτο κομμάτι με τα στοιχεία που θέλετε, τοποθετώντας μαζί τα υλικά που βρήκατε γύρω σας.

Στη συνέχεια προσπαθήστε να γεμίσετε τα άλλα 11 κομμάτια του κύκλου αντιγράφοντας επακριβώς τους συνδυασμούς και τα σχέδια που φτιάξατε στο πρώτο. Μόλις το τελειώστε απομακρυνθείτε και κοιτάξτε από ψηλά τι όμορφη δημιουργία κάνατε μαζί!

Αυτή η όμορφη σχέση με τη φύση αναπτύσσει τη δημιουργικότητα του παιδιού σας ενώ το βοηθάει στο να αναπτύξει τη συγκέντρωσή του, επιφέροντας ηρεμία και γαλήνη. Το μαντάλα της φύσης είναι πάνω από όλα μια καλή ευκαιρία να περάσετε δημιουργικό χρόνο οικογενειακά στη φύση.

footerlogo