ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Aποφασίζουμε μαζί την ώρα του ύπνου

Τα παιδιά σας είναι πάντα έτοιμα για περιπέτειες! Έτσι πολλές φορές είναι δύσκολο να τα πείσετε να πάνε για ύπνο. Δείτε τις συμβουλές μας για να τα βοηθήσετε να ξεκουραστούν!

Ήρθε η ώρα για ύπνο αλλά το παιδί αρνείται να πάει στο κρεβάτι; Αυτό είναι καλό γιατί σημαίνει ότι πέρασε τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας που δεν θέλει να χάσει άλλες καλές στιγμές. Ειδικά όταν βλέπει ότι οι ενήλικες και ίσως τα μεγαλύτερα αδέλφια του μένουν ξύπνια, τότε νομίζει ότι χάνει διασκέδαση αν πάει για ύπνο. Δείτε λοιπόν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να το βοηθήσετε να κοιμηθεί ευχάριστα:

Ένας δικός τους ήρεμος χώρος

Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι άνετο και ευχάριστο για να είναι ξεκούραστο. Όταν τους δίνετε την δυνατότητα να διαλέξουν μόνα τους το παπλωμά τους και το φωτάκι νυχτός τότε νιώθουν αυτό το μέρος δικό τους και αισθάνονται καλά εκεί.

Ύπνος με πρόγραμμα

Καθιερώστε ένα τελετουργικό για ύπνο, όπως ένα μπάνιο και ένα παραμύθι στο άνετο κρεβάτι τους. Βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια είναι τακτοποιημένα και κρυμμένα για να αποφύγετε τυχόν πειρασμούς. Να θυμάστε ότι ο ύπνος δεν πρέπει να είναι φόβητρο ή τιμωρία, αλλά μια ευχάριστη στιγμή χαλάρωσης μετά από μια κουραστική μέρα. Είναι σημαντικό να θέλουν να κοιμηθούν.

Μόνο εγώ θα κοιμηθώ;

«Δεν είναι δίκαιο ! Εσείς γιατί μένετε ξύπνιοι;» Αυτό σίγουρα το έχετε ξανακούσει… Απλώς εξηγήστε τους ότι τα παιδιά χρειάζονται περισσότερο ύπνο για να μεγαλώσουν σωστά, και όταν είναι μεγαλύτερα μπορούν να μένουν ξύπνια μέχρι πιο αργά.

Εντάξει, λίγο ακόμα.

Εάν το παιδί σας φαίνεται να έχει πολύ ενέργεια κάποιο βράδυ, είναι σε καλή διάθεση και θέλει να πάει για ύπνο λίγο αργότερα, ρωτήστε το τι θα ήθελε να κάνει, αλλά περιοριστείτε σε ήρεμες δραστηριότητες: ζωγραφίστε, διαβάστε μια ιστορία. Μην εκπλαγείτε αν το δείτε να κοιμάται ξαφνικά στον καναπέ. Εάν όλα πάνε καλά και δεν νιώθει κουρασμένο την επόμενη μέρα, μπορείτε να το κάνετε συνήθεια τα Σαββατοκύριακα.

footerlogo