ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Ετοιμαζόμαστε μόνοι μας! Πώς να μάθετε στο παιδί μία υγιή ρουτίνα καθημερινής φροντίδας

Το παιδί σας θέλει να βουρτσίσει τα δόντια του, να χτενιστεί και να καλλωπιστεί το πρωί, αλλά θέλετε να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν όλα σωστά χωρίς ζημιές ή δυσάρεστες εκπλήξεις;

Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να φροντίσουν τον εαυτό τους. Θα πρέπει να τα βοηθήσετε λίγο στην αρχή, αλλά μαθαίνουν γρήγορα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να το κάνετε πιο εύκολα και αποτελεσματικά:

Χαριτωμένη οδοντόβουρτσα

Επιλέξτε μια οδοντόβουρτσα που θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν: με φωτάκια, με χρονόμετρο ή με τους αγαπημένους τους ήρωες. Κάντε το ίδιο με τις πετσέτες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να κάνει την καθαριότητα τους πιο διασκεδαστική!

Το καλό παράδειγμα

Βοηθήστε τα να πιέσουν το σωληνάριο με την οδοντόκρεμα και να υποσχεθούν ότι μπορούν να το κάνουν μόνοι τους μόλις μάθουν. Στη συνέχεια, μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας δίπλα τους και να παίξετε το "παιχνίδι καθρέφτη" όπου τα παιδιά θα αντιγράφουν τις κινήσεις σας στο πλύσιμο των δοντιών.

Ενθαρρύνετέ τα και προσθέστε, "Τώρα είναι η σειρά μου να βουρτσίζω για δεύτερη φορά για να βεβαιωθώ ότι τα δόντια μου είναι εξαιρετικά καθαρά!" "Όταν βλέπετε ότι είναι σε θέση να βουρτσίζουν τα δόντια τους μόνα τους, αφήστε τα να το κάνουν - αλλά να ελέγχετε κάθε τόσο ότι το κάνουν ακόμα και την πρώτη μέρα!

Καλά ξεμπερδέματα!

Τα παιδιά μπορούν να μάθουν εύκολα να βουρτσίζουν τα μαλλιά τους. Επιλέξτε μία μαλακή και ελαφριά βούρτσα που είναι εύκολο να χειριστούν. Δείξτε τους πώς να τη χρησιμοποιούν και ενθαρρύνετέ τα λέγοντας ότι το κάνουν πολύ καλά. Εάν έχουν μακριά μαλλιά, μπορείτε να τα βοηθήσετε να ξεμπλέξουν τους επίμονους κόμπους και εάν τους εξηγήσετε ταυτόχρονα τι κάνετε θα το μάθουν ακόμη πιο γρήγορα.

Καθαρό πρόσωπο

Για το πρόσωπο, πάρτε ένα υγρό πανί και καθοδηγήστε το παιδί να πλύνει το πρόσωπο του. Είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε σαπούνι στην αρχή, για να μην τους μπει στα μάτια.

Καθαρά χέρια

Το σαπούνι όμως είναι απαραίτητο για το πλύσιμο των χεριών: Διασκεδάστε κάνοντας αφρό μαζί και μην ξεχάσετε να τους δείξετε πώς να τα ξεπλένετε καλά.

footerlogo