ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Γιαπωνέζικη κούκλα από μπουκαλάκια Danonino

Φτιάξτε τις δικές σας απίθανες γιαπωνέζικες κούκλες από μπουκαλάκια Danonino γιαουρτοποτό.

Εξοπλισμός:

  • 2 μπουκάλια Danonino γιαουρτοποτό
  • 1 πινέλο
  • 1 μαύρο αδιάβροχο μαρκαδόρο
  • Μαύρη, κίτρινη, πράσινη και κόκκινη μπογιά
  • Ρύζι ή φακές
  • Κόλλα που στεγνώνει γρήγορα
  • Παιδικό ψαλίδι με στρογγυλεμένες άκρες.

Βήμα 1:

Πλύνετε και στεγνώστε τα μπουκάλια Danonino. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το πλαστικό αυτοκόλλητο που καλύπτει κάθε μπουκάλι, ώστε να μείνει μόνο το σχήμα. 

arthro132a

Βήμα 2:

Με τη βοήθεια ενός ενήλικα, κόψτε το ένα από τα δύο μπουκάλια, σε δύο ίσα μέρη. Πάρτε το άλλο μπουκάλι και βάψτε το μισό σε κίτρινο χρώμα για να φτιάξετε το κιμονό της κούκλας.

arthro132b

Βήμα 3:

Από το πρώτο μπουκάλι κρατήστε το κάτω μέρος και ζητήστε από έναν ενήλικα να κάνει μια εγκοπή ύψους 1,5 cm και πλάτους 2,5 cm. Στη συνέχεια βάψτε τα μαλλιά της κούκλας με μαύρο χρώμα.

arthro132c

Βήμα 4:

Κόψτε δύο μεγάλα τριγωνικά κομμάτια από το πάνω μισό μπουκάλι του ήδη κομμένου στα 2 Danoninο. Αφήστε τα στην άκρη, θα τα χρειαστείτε στη συνέχεια για τα χεράκια της.

arthro132d

Βήμα 5:

Στο βαμμένο κιμονό κάντε μικρά λουλουδάκια με ένα λεπτό πινέλο. Κάντε το ίδιο χρώμα και μοτίβο και στα 2 τριγωνάκια που κόψατε.

arthro132e

Βήμα 6:

Χρησιμοποιήστε τον μαύρο μαρκαδόρο για να σχεδιάσετε τη λαιμόκοψη και τη ζώνη μέσης του κιμονό. Σχεδιάστε ένα "Y" κοντά στο λαιμό της και μετά σχεδιάστε μια κάθετη γραμμή προς τα κάτω. Στη συνέχεια, τραβήξτε μια μεγάλη οριζόντια λωρίδα μέχρι τη μέση για να φτιάξετε τη ζώνη.

arthro132f

Βήμα 7:

Σχεδιάστε το πρόσωπο της κούκλας και κολλήστε τα μαλλιά.

arthro132g

Βήμα 8:

Κόψτε μια μικρή λωρίδα από το κομμάτι Danonino που περίσσεψε και διπλώστε τις άκρες της προς την μέση, ώστε να μοιάζει με φιόγκο. Βάψτε την στο ίδιο κόκκινο χρώμα που βάψατε τα λουλουδάκια.

arthro132h

Βήμα 9:

Κολλήστε τα φιογκάκια στο κεφάλι και τα τριγωνάκια στο πλάι και η απίθανη Ιαπωνική κούκλα σας είναι έτοιμη!

arthro132i

footerlogo