ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Το κουτί με τα παραμύθια του Dino

Σε ποιο παιδί δεν αρέσουν τα παραμύθια; Το ξέρατε όμως ότι η διήγηση και ακρόαση ιστοριών είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να αναπτύξει το λεξιλόγιο αλλά και τη φαντασία του το παιδί; Δείτε πώς να φτιάξετε το κουτί παραμυθιών του Dino και δημιουργήστε μαζί τα πιο μαγικά παραμύθια!

Θα χρειαστείτε:

  • Ένα κουτί
  • Μπλε χαρτί
  • Κίτρινο χαρτί
  • Άσπρο χαρτί
  • Ένα παιδικό ψαλίδι με στρογγυλεμένα άκρα

Βήμα 1:

Κόψτε ισομεγέθη τετραγωνάκια από το μπλε χαρτί, το άσπρο χαρτί και το κίτρινο χαρτί δημιουργώντας κάρτες παιχνιδιού. Στις μπλε κάρτες ζωγραφίστε χαρακτήρες. Μπορεί να είναι ένα αγόρι, ένα κορίτσι, ένας τρελός επιστήμονας, μία πριγκίπισσα, ένας ιππότης, ένα ξωτικό ή ακόμα και ο αγαπημένο σας Dino!

 

arthro143a

Βήμα 2:

Στις κίτρινες κάρτες ζωγραφίστε τοποθεσίες, μπορεί να είναι ένα νησί, ένα πάρκο, ένα κάστρο, ένα σχολείο ή μία παραλία. Πού θα ήθελε ο Dino να ταξιδέψει σήμερα;

 

arthro143b

Βήμα 3:

Στις άσπρες κάρτες ζωγραφίστε αντικείμενα και ζωάκια, μπορεί να είναι ένα λουλούδι, μία γάτα, ένα αεροπλάνο, ένα μαγικό ραβδί ή απλά ένα μπουκάλι. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

 

arthro143c

Βήμα 4:

Ώρα για παιχνίδι! Διπλώστε όλες τις κάρτες ώστε να μη φαίνεται τι έχουν μέσα, ανακατέψτε τις, τραβήξτε μία από κάθε χρώμα και προσπαθήστε να διηγηθείτε την ιστορία χρησιμοποιώντας τους χαρακτήρες και τα αντικείμενα που υποδεικνύουν οι κάρτες σας!

Καλή διασκέδαση!!

footerlogo