ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Μαθαίνουμε συγκέντρωση και ψυχική ηρεμία

Ο διαλογισμός είναι κάτι που μπορεί να ξεκινήσουν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, προκειμένου να αναπτύξουν τα σημεία του εγκεφάλου που σχετίζονται με την μνήμη, την συγκέντρωση, την ευτυχία και τη ψυχική ηρεμία. Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες να επιτύχει αυτούς τους στόχους.

Συγκέντρωση, το παιδί μπορεί να μάθει μέσα από πολλές δραστηριότητες που εστιάζουν είτε στο μυαλό είτε στο σώμα. Μέσω αυτών των παιχνιδιών και των ασκήσεων, ο εγκέφαλος του παιδιού αναπτύσσεται προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Δραστηριότητες:

Δοκιμάστε ασκήσεις διαλογισμού

Καθίστε μαζί σε έναν ήρεμο χώρο του σπιτιού χωρίς σημαντικούς περισπασμούς και φροντίστε να έχει σχετική ησυχία. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές ασκήσεις διαλογισμού και βίντεο που μπορούν να σας καθοδηγήσουν βήμα βήμα. Είναι σημαντικό να επαναλαμβάνετε τον διαλογισμό για 10 με 20 λεπτά κάθε μέρα.

Ακονίστε τις αισθήσεις σας

Μία από τις βασικότερες ασκήσεις διαλογισμού που μπορείτε να κάνετε μαζί είναι να ζητήσετε από το παιδί να συγκεντρωθεί στις αισθήσεις του. Είτε είστε στον κήπο, είτε στην κουζίνα και μαγειρεύετε, είτε σπίτι είτε στην εξοχή, πείτε του να συγκεντρωθεί και να βρει πράγματα που μπορεί να μυρίσει, να αγγίξει, να δει, ή να ακούσει. Αυτή η τεχνική, γνωστή και ως grounding ή «προσγείωση» βοηθάει το παιδί να έρθει σε επαφή με το περιβάλλον γύρω του.

Χρωματίστε Μαντάλα

Μπορεί να φαίνεται απλά μία ακόμα άσκηση που πρέπει να γεμίσουμε τα κενά με χρώματα, ωστόσο η φιλοσοφία πίσω από το μαντάλα είναι κάτι πολύ περισσότερο. Απόλυτα συμμετρικά και προσεκτικά στημένα σχέδια απαιτούν από το παιδί παρατηρητικότητα και συγκέντρωση ώστε να τα ξεχωρίσει, να χρωματίσει ίδια αυτά που πρέπει και να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Παίξτε με τις κάρτες για την εξάσκηση της μνήμης

Είτε πρόκειται για domino, είτε πρόκειται για κάρτες με ίδια σχέδια, το παιδί πρέπει να θυμάται και να βρει που βρίσκονται κρυμμένες οι 2 ίδιες εικόνες και να τις ταιριάξει.

Καλή διασκέδαση!!

footerlogo