ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Τακτοποιούμε το δωμάτιο σαν μεγάλοι

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, τα παιδιά μετά το παιχνίδι να αφήνουν ένα πραγματικό χάος πίσω τους. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν μπορούν να μάθουν να είναι τακτικά και μάλιστα με διασκεδαστικό τρόπο!
Δες στη συνέχεια μερικές ιδέες για να βοηθήσεις το παιδί να μάθει να τακτοποιεί τον χώρο του όπως ακριβώς και οι μεγάλοι!

Ο χώρος μου – οι κανόνες μου

Είναι πιο εύκολο για το παιδί να διατηρεί καθαρό το δωμάτιο του, όταν αυτό του αρέσει και το νιώθει πραγματικά δικό του. Αφήστε το να διαλέξει μόνο του την κουβέρτα με τους αγαπημένους του ήρωες, το χαλάκι, τις κουρτίνες, τα κουτιά αποθήκευσης και τα έπιπλα, ώστε να αγαπήσει το δωμάτιο του και να θέλει από μόνο του να το διατηρεί τακτικό.

Όλα στα κουτάκια

Όταν αγαπάς τα παιχνίδια σου δε θέλεις να χαλάσουν. Έτσι το παιδί πρέπει να καταλάβει ότι οι κούκλες, τα αυτοκινητάκια και τα πράγματά του είναι πιο ασφαλή μέσα στα κουτιά τους, όταν τελειώνει το παιχνίδι μαζί τους. Βρείτε έξυπνα και διασκεδαστικά κουτιά αποθήκευσης που θα είναι εύχρηστα για το παιδί και θα κρατάνε το χώρο τακτικό.

Μοιράζουμε παιχνίδια – μοιράζουμε αγάπη

Κάθε χρόνος που περνάει, το παιδί μεγαλώνει και αλλάζουν οι προτιμήσεις αλλά και οι ανάγκες του σε παιχνίδια, σχολικό εξοπλισμό, ρούχα κ.α. Καθιερώστε μία εβδομάδα το χρόνο για να κάνετε ανακατάταξη στο δωμάτιο του παιδιού και να διαλέξει τι θα κρατήσει και τι όχι. Ενθαρρύνετέ το να χαρίσει τα παιχνίδια και τα ρούχα που δεν θέλει πια, σε παιδάκια που τα έχουν ανάγκη και δείξτε του τι όμορφο που είναι να μοιράζεσαι και να μοιράζεις χαρά.

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια

Το παιδί, αν κάτι χρειάζεται περισσότερο, είναι η αποδοχή και η επιβράβευση από εσάς. Αν λοιπόν του λέτε και του δείχνετε πόσο καλά τακτοποιεί το δωμάτιο του και πόσο περήφανοι είστε γι’ αυτό, τότε να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο και αποτελεσματικότητα την επόμενη φορά.

footerlogo