ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Το πρώτο μου ταξίδι! Πώς να εξασφαλίσετε στο παιδί μία ευχάριστη εμπειρία

Μπήκε για τα καλά η περίοδος των διακοπών και ήρθε ώρα να ταξιδέψουμε σε μέρη μαγικά και να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα! Τι γίνεται όμως όταν το παιδί δεν έχει ξαναπάει πουθενά με κανένα άλλο μεταφορικό μέσο πέρα από το αυτοκίνητο;

Σίγουρα το αεροπλάνο ή το καράβι μπορεί να είναι μία συναρπαστική εμπειρία την πρώτη φορά για το παιδί, ωστόσο μπορεί να έχει και ορισμένα απρόοπτα αν δεν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Δείτε στη συνέχεια μερικά tips ώστε η διαδρομή να μείνει στο παιδί αλλά και σε εσάς αξέχαστη -με την καλή έννοια.

Τα πήραμε όλα;

Ευκαιρία να δώσετε στο παιδί ένα μάθημα υπευθυνότητας και να το κάνετε να νιώσει αυτοπεποίθηση και ότι συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση του ταξιδιού. Εξηγήστε του πώς λειτουργούν τα εισιτήρια και αφήστε το να αισθανθεί ότι αυτό σας θύμισε να τα πάρετε μαζί ή τι πρέπει να κάνετε όταν έρθει η ώρα να τα δώσετε. Θα το βοηθήσει να νιώσει «μεγάλος» και θα διασκεδάσει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία.

Ο καλύτερός μου φίλος

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα το παιδί να νιώσει ανασφάλεια λόγω του καινούργιου περιβάλλοντος, ή ενός τρόπου μετακίνησης που δεν έχει ξαναβιώσει. Φροντίστε να έχετε μαζί το αγαπημένο του λούτρινο ζωάκι που θα μπορεί να σφίξει στην αγκαλιά του όποτε νιώσει την ανάγκη.

Επιλέξτε προσεκτικά τα σνακ

Αποφύγετε ανθυγιεινά σνακ με πολλή ζάχαρη ή πολύ αλάτι που μπορεί να δημιουργήσουν δυσφορία στο παιδί κατά το ταξίδι. Προτιμήστε εύπεπτα φρούτα ή παιδικά επιδόρπια γιαουρτιού που θα το κρατήσουν χορτάτο και ήρεμο.

Μαμά νύσταξα

Το αγαπημένο τους κουβερτάκι και φυσικά ένα μαξιλάρι λαιμού είναι υπεραρκετά για να δημιουργήσουν ένα άνετο κρεβατάκι όπου κι αν βρίσκεστε, από το κατάστρωμα του πλοίου μέχρι την θέση του αεροπλάνου.

Για έκτακτες περιπτώσεις

Καθώς ταξιδεύει έτσι για πρώτη φορά, όσο κι αν έχετε καλύψει όλες τις παραμέτρους, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να νιώσει αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ειδικά αν πέσετε σε κενά αέρος ή λίγα κύματα. Γι’ αυτό καλό είναι να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα με μωρομάντηλα, σακούλες ναυτίας ή να συζητήσετε και με τον παιδίατρο σας τι άμεση λύση ανακούφισης προτείνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

footerlogo