ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

4+1 τρόποι να βοηθήσουμε το παιδί να μπει στη σχολική ρουτίνα μετά τις διακοπές

Τέλειο το καλοκαίρι με διακοπές και ανεμελιά! Τι γίνεται όμως τώρα που το παιδί πρέπει να επιστρέψει στην καθημερινή του ρουτίνα, η οποία περιλαμβάνει επίσης διάβασμα και υποχρεώσεις;

Δείτε στη συνέχεια 4+1 τρόπους για να κάνετε ακόμα πιο ομαλή αυτή την μετάβαση και να βοηθήσετε το παιδί να μπει στην καινούργια αυτή διαδικασία με καλή διάθεση.

Ξεκινήστε από νωρίς

Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο να προσαρμοστούν, οπότε καλό είναι να τους δώσετε όσο χρειάζονται. Ιδανικά ξεκινήστε να μπαίνετε στην καινούργια ρουτίνα ύπνου, διαβάσματος και ελεύθερου χρόνου, 2 εβδομάδες πριν την έναρξη των μαθημάτων, ώστε να είστε έτοιμοι και να έχει προσαρμοστεί πλήρως, όταν έρθει η ώρα.

Βάλτε κανόνες

Συζητήστε μαζί και αποφασίστε το πρόγραμμά του. Πόσες και ποιες ώρες θα μπορεί να δει τηλεόραση και να παίξει, πότε θα διαβάζει και τι δραστηριότητες θα θέλει να κάνει.

Αλλάξτε μαζί την ντουλάπα του

Μαζί με την καλοκαιρινή ραστώνη, αποχαιρετούμε προσωρινά και τα καλοκαιρινά μας ρούχα. Επιλέξτε μαζί τι είδους ρούχα θα φοράει στις σχολικές ημέρες και αφήστε το να διαλέξει μόνο του ποια από αυτά προτιμάει.

Θέστε διασκεδαστικούς στόχους

Μπορείτε να κάνετε τη νέα καθημερινότητά του να μοιάζει παιχνίδι, ώστε να επιτύχει νέους στόχους και να επιβραβεύεται για αυτούς. Να προσπαθήσει να κάνει 3 νέους φίλους, να πάρει καλύτερο βαθμό σε κάποιο μάθημα, ή να μελετήσει περισσότερο. Επιλέξτε μαζί τι θα κερδίσει κάθε φορά που θα πετυχαίνει κάποιον από αυτούς.

Ασκήσεις στο σπίτι

Μπορεί να μην έχει λάβει ακόμη μαθήματα και εργασίες για το σπίτι, όμως μπορείτε να το βάλετε σε αυτή τη διαδικασία σταδιακά, δίνοντας του μικρούς καθημερινούς στόχους που ανταποκρίνονται στην ηλικία του. Για παράδειγμα να μετρήσει πόσα λουλουδάκια έχει το βάζο, ή να διαβάσετε μαζί τις πινακίδες στο αγαπημένο του πάρκο. Έτσι θα προετοιμαστεί διασκεδαστικά και θα μάθει να βάζει και τα μαθήματα σταδιακά στην καθημερινότητά του.

footerlogo