ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Τα Χριστούγεννα μοιράζουμε αγάπη: Δες πώς να μάθεις φέτος το παιδί να προσφέρει στους άλλους.

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών, γεμάτη δώρα, χαρά, φωτάκια και στολίδια! Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, ότι τα Χριστούγεννα είναι επίσης και μία εποχή αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης. Έτσι, είναι σημαντικό να μαθαίνουμε τα παιδιά μας από μικρά να προσφέρουν στους άλλους και να έχουν ενσυναίσθηση και ευγνωμοσύνη, ώστε να μην συνδυάζουν τα Χριστούγεννα μόνο με «θέλω» και ατελείωτα δώρα, αλλά να μπουν στο πραγματικό πνεύμα των γιορτών.

Δείτε στη συνέχεια μερικές ιδέες που μπορείτε να παγιώσετε ως χριστουγεννιάτικη παράδοση στο παιδί και θα το βοηθήσουν να δει την πραγματική ουσία των Χριστουγέννων.

Δωρίζουμε ρούχα και παιχνίδια

Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και δε χωράνε στα παλιά τους ρούχα, ή βαριούνται τα παλιά τους παιχνίδια. Αν αυτά είναι σε καλή κατάσταση, τυλίξτε τα μαζί με το παιδί σε ωραίες συσκευασίες και δωρίστε τα σε οικογένειες με παιδάκια που έχουν ανάγκη. Εξηγήστε στο παιδί με ωραίο τρόπο, ότι δεν μπορεί να περιμένει μόνο δώρα, αλλά ότι τα παλιά πρέπει να φεύγουν, για να κάνουν χώρο για τα καινούργια.

Στέλνουμε καλάθι δώρων

Δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να απολαύσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι παραδοσιακά. Φέτος, μαζί με το παιδί, επιλέξτε δώρα, γλυκά και τρόφιμα για να δημιουργήσετε ένα χριστουγεννιάτικο καλάθι και να το δωρίσετε, ώστε κάθε οικογένεια να έχει ένα όμορφο γιορτινό τραπέζι φέτος.

Βοηθάμε σε κοινωνική κουζίνα

Οι κοινωνικές κουζίνες είναι μία αρκετά διαδεδομένη πρακτική στην Ελλάδα, ειδικά την περίοδο των γιορτών και είναι μία καλή ευκαιρία, το παιδί να βγει έξω από την προστατευτική οικογενειακή εστία και να δει τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο, αλλά και να μάθει πώς μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Με το να συμμετάσχετε μαζί σε εθελοντικές δράσεις σίτισης, δίνετε στο παιδί την ευκαιρία να μάθει την ενσυναίσθηση και να νιώσει πραγματικά μεγάλο και σημαντικό, προσφέροντας ουσιαστικά.

Γινόμαστε ο Άγιος Βασίλης

Δυστυχώς δεν παίρνουν όλα τα παιδιά τα ίδια δώρα για τα Χριστούγεννα, όμως μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό! Μάθετε στο παιδί, πώς να παίρνει χαρά, μοιράζοντας χαρά και τυλίξτε μαζί δωράκια και παιχνίδια για να τα προσφέρετε σε παιδιά που ζουν σε κοινωνικές δομές.

Φέτος στις γιορτές μοιράζουμε αγάπη!

footerlogo