ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Βοηθάμε στην ανοιξιάτικη εκκαθάριση! Είμαστε μεγάλοι!

H ανοιξιάτικη εκκαθάριση είναι ετήσια παράδοση στις περισσότερες οικογένειες και μία καλή ευκαιρία να μάθει το παιδί να αναλαμβάνει ευθύνες και να συμμετέχει ενεργά στη ζωή και την φροντίδα του σπιτιού.

Επιπλέον είναι μία καλή ευκαιρία για εκκαθάριση στα ρούχα που δεν του κάνουν πια και τα παιχνίδια που δεν χρησιμοποιεί, αλλά και τη σταδιακή αλλαγή της ντουλάπας του για τη νέα πιο ζεστή εποχή που έρχεται.

Δείτε στη συνέχεια πώς μπορεί να σας βοηθήσει το παιδί σε αυτή την ετήσια διαδικασία, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας παράλληλα.

Καθαρίζουμε ότι κάνουμε

Ένας καλός τρόπος να μειωθούν οι ζημιές στο σπίτι είναι να καταλάβει το παιδί πραγματικά πόσο δύσκολο είναι να διορθωθούν. Όταν το παιδί σας βοηθήσει σε εύκολα απλά tasks που αφορούν την καθαριότητα, τότε θα είναι πιο προσεκτικό στις επόμενες σκανταλιές του.

Δημιουργήστε ένα ασφαλές μείγμα από ζεστό νερό, ξύδι και λεμόνι και βάλτε το σε ένα δοχείο ψεκασμού, με αυτό το παιδί μπορεί να καθαρίσει εύκολα μουτζούρες που έχει κάνει στους τοίχους ή στα έπιπλά του, τον καθρέφτη του ή και το παράθυρό του από δαχτυλιές.

Αδειάζουμε τα ράφια

Βγάλτε ότι υπάρχει σε κάθε ράφι και με ένα φτερό ξεσκονίστε τα προσεκτικά. Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε μαζί με το παιδί ποια βιβλία δεν είναι πια για την ηλικία του ή δεν του αρέσουν για να τα χαρίσει σε άλλα παιδάκια και να κάνει χώρο στα ράφια του για καινούργια.

Καλλιτεχνικά

Ήρθε η ώρα της κρίσης για μαρκαδόρους και στυλό και θα γίνει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Πάρτε ένα μεγάλο λευκό χαρτί, απλώστε όλους τους μαρκαδόρους, τα στυλό και τις μπογιές που έχει και ξεκινήστε μαζί να δοκιμάζετε ποια γράφουν και ποια όχι. Όσα είναι για απόρριψη, μπορείτε να σημειώνετε το χρώμα τους ή την ιδιαιτερότητα τους (πχ έχουν γκλίτερ) και να αγοράσετε καινούργια στο μέλλον.

Κάθε πράγμα στη θέση του

Με τη βοήθεια του παιδιού βρείτε ποια DVD ή βιντεοπαιχνίδια αντιστοιχούν στις σωστές τους θήκες  και κατηγοριοποιήστε τα παιχνίδια με τα αξεσουάρ τους. Στη συνέχεια αποφασίστε μαζί ποια είναι χαλασμένα ή σπασμένα και πάνε για ανακύκλωση, ή ποια έχει βαρεθεί και μπορεί να τα δώσει σε άλλα παιδάκια να παίζουν.

Fashion icon

Και τέλος ήρθε η ώρα του στυλίστα! Βγάζουμε όλα μας τα ανοιξιάτικα ρούχα από την ντουλάπα και πριν κάνουμε την αλλαγή από τα χειμωνιάτικα, δοκιμάζουμε ποια μας χωράνε ακόμα, ποια μας αρέσουν ή ποια μας στενεύουν, ώστε να μείνουν στη ντουλάπα μας μόνο αυτά που θέλουμε και αγαπάμε!

footerlogo