Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Ζούμε σε μία εποχή που τα περιττά κιλά και οι γαστριμαργικές ατασθαλίες στις γιορτές αποτελούν βασική ανησυχία κάθε γονιού που πασχίζει να διατηρήσει το παιδί του σε ένα καλό βάρος. Όμως αυτή η ανησυχία μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο και στα παιδιά μας.

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ίσως η υπερβολική προσοχή ή προσήλωση σας στη σωστή διατροφή και στα όσα ακούτε καθημερινά γύρω σας μπορεί εν τέλει να κάνει περισσότερο κακό στο παιδί σας παρά καλό;
Ναι είναι πολύ σημαντικό το παιδί σας να τρώει υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα, είναι όμως ακόμη πιο σημαντικό, το ίδιο το παιδί να έχει μία ήρεμη και ισορροπημένη καθημερινότητα, μέσω της οποίας θα αγαπήσει το φαγητό και δεν θα το βλέπει σαν καταναγκασμό ή υποχρέωση, με αρνητικές μελλοντικά συνέπειες.

Ο παιδικός εγκέφαλος εξελίσσεται και μεταβάλλεται εξαιρετικά γρήγορα απορροφώντας την κάθε πληροφορία σαν σφουγγάρι και μαθαίνοντας διαρκώς καινούργια πράγματα. Όπως όλα τα όργανα μας ωστόσο, έτσι και ο εγκέφαλος χρειάζεται ένα διατροφικό boost για να λειτουργεί στο πλήρες των δυνατοτήτων του, πόσο μάλλον στην περίπτωση των παιδιών που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Η σωστή διατροφή των παιδιών είναι συχνά μία περίπλοκη και δύσκολη διαδικασία. Κάποιες φορές είναι συνεργάσιμα και τρώνε ότι τους προσφέρετε, ενώ άλλες φορές πεισμώνουν και δεν τους αρέσει τίποτα. Μάλιστα τα πρώτα χρόνια, αυτά τα σκαμπανεβάσματα της διάθεσης είναι τόσο συχνά που αρχίζετε να αναρωτιέστε αν και κατά πόσο τελικά το παιδί σας τρέφεται σωστά.

Ξεκινούν τα μαθήματα και το παιδί σας χρειάζεται ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό που θα το γεμίσει ενέργεια κάθε μέρα στο σχολείο! Το Danonino σας παρουσιάζει μία απλή και εύκολη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με το παιδί σας και να την απολαμβάνει κάθε πρωί, ξεκινώντας την μέρα του με τον πιο ευχάριστο και γευστικό τρόπο!

Επειδή όλα γίνονται καλύτερα όταν τα δημιουργείτε με την οικογένεια σας, το Danonino σας δίνει εύκολες συνταγές και οδηγίες για να φτιάξετε απίθανα γλυκά μαζί με τα παιδιά σας.
Δείτε στη συνέχεια πώς να φτιάξετε δροσιστικά καλοκαιρινά γρανιτάκια για υγιεινή απόλαυση και το καλοκαίρι!

Οι προτιμήσεις στα φαγητά αλλάζουν καθώς το παιδί μεγαλώνει. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στην ηλικία των 3 ετών περίπου ένα στα τρία παιδιά δεν τρώνε πολύ ή τρώνε με δυσκολία. Πώς μπορείτε λοιπόν να επαναφέρετε την όρεξη του παιδιού σας και την διάθεση του να δοκιμάζει τα πάντα;

Όσον αφορά την ισορροπημένη διατροφή, ο χρυσός κανόνας που πρέπει να τ είναι να τηρούμε είναι να τρώμε λίγο από όλες τις οικογένειες των τροφίμων. Πώς όμως μπορείτε να τις εισάγετε στο γεύμα του παιδιού σας με ευχάριστο τρόπο;

Η σωστή ενυδάτωση του παιδιού σας το καλοκαίρι και οι σωστές ποσότητες νερού, αποτελούν μία από τις μικρές απλές καθημερινές διαδικασίες, που όμως είναι απαραίτητο να γνωρίζετε. Πώς όμως θα μάθετε το παιδί σας να πίνει αρκετό νερό;

Το παιδί σου μπορεί να έχει υψηλές θερμιδικές και θρεπτικές ανάγκες, αλλά το στομαχάκι του είναι ακόμα μικρό. Γι' αυτό και η γεύση είναι βασική για να το κάνει να φάει όλα τα γεύματα του! Ιδού λοιπόν 7 συμβουλές για να καταφέρεις καθημερινά να απολαμβάνει ό,τι σνακ τρώει.

Η αυτονομία του παιδιού στο τραπέζι κερδίζεται λίγο - λίγο. Το παιδί μαθαίνει να τρώει μόνο του από τους 12-18 μήνες της ζωής του. Και μετά; Από 3 έως 6 χρονών, η μάθηση συνεχίζεται. Βρείτε εδώ μερικές συμβουλές για να στηρίξετε την όλη αυτή διαδικασία.

"Δεν έχει επιδόρπιο εάν δεν τελειώσεις το κρέας σου", "άλλη μια μπουκίτσα για τον μπαμπά;". Όσον αφορά στο φαγητό των παιδιών μας, είναι καλύτερα να μην τα τιμωρούμε αν δεν τρώνε ούτε να τα επιβραβεύουμε για να φάνε. Ποια λοιπόν στρατηγική πρέπει να ακολουθούμε εμείς οι γονείς;

Το παιδί σας αρνείται να φάει λαχανικά; Το να κρύβεται το μπρόκολο σε άλλα φαγητά δεν λειτουργεί πια; Εδώ θα βρείτε μερικές πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε στο παιδί σας τα λαχανικά αλλά και να το κάνετε να τα αγαπήσει!

Τα παιδιά θα δοκιμάσουν πιο εύκολα νέες τροφές  και φαγητά αν τους δώσετε τη δυνατότητα να τα επιλέξουν τα ίδια ή αν έχουν δει πρώτα εσάς να τα τρώτε. Η αλήθεια είναι πώς το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσει ξανά και ξανά ένα τρόφιμο ή ένα φαγητό, πριν φτάσει να το αγαπήσει, για αυτό και δεν θα πρέπει να αποθαρρύνεστε αν το παιδί σας αρνείται επανειλημμένα να το φάει!

footerlogo