Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Γιατί να ετοιμάσετε το σνακ του μαζί με το παιδί σας...

Αφιερώστε ξεχωριστό χρόνο με το παιδί σας για να προετοιμάσετε παρέα τα σνακ του.

Περισσότερο από απλά ένα διάλειμμα, το σνακ είναι για το παιδί σας ένα πραγματικό γεύμα μέσα στην ημέρα του. Είναι επίσης μια στιγμή διασκέδασης και ανακάλυψης.

Γι’ αυτό κι είναι σημαντικό να μοιραστείτε αυτή τη στιγμή μαζί του.

Αν ιδανικά το συνηθισμένο σνακ του αποτελείται από ένα γαλακτοκομικό προϊόν, ένα φρούτο και λίγα δημητριακά, παρόλα αυτά κανένα από όλα αυτά δεν περιέχει το πιο σημαντικό συστατικό όλων: εσάς.

Τι θα συμβεί αν αντικαταστήσετε αυτά τα σνακ με μια πίτα ή μπισκότα φρούτων, με μια κρέμα ή ένα κέικ γιαουρτιού;

Ετοιμάζοντας το σνακ του μαζί, θα του προσφέρετε μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψει νέες γεύσεις και να αναλάβει περισσότερες ευθύνες ως βοηθός σας. Κάντε τις διάφορες μικρές εργασίες που μπορεί να κάνει το παιδί σας μέρος της συνταγής (και του μαγειρέματος): μπορεί να κόψει με στρογγυλεμένο μαχαίρι μαλακά υλικά, να ξεφλουδίσει τα φρούτα, να ανακατέψει τα υλικά στο μπολ, να σπάσει τα αυγά, να απλώσει τη ζύμη, να καθαρίσει τα σκεύη, να βουτυρώσει -λαδώσει τις φόρμες, να ρίξει το αλεύρι ή τα φρούτα πάνω στην ζύμη, να δοκιμάσει τη σοκολάτα...

Παράλληλα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία αυτή για να κάνετε το παιδί να ανακαλύψει και να δοκιμάσει κάποια πράγματα που δεν του αρέσουν. Αν ένα φρούτο που δεν αγαπά το βάλετε σε μια τούρτα, το κάνετε κομπόστα, του προσθέσετε κάποια μπαχαρικά ή το συνδυάσετε με άλλα υλικά, η γεύση του θα αλλάξει και το παιδί σας ως δια μαγείας μπορεί ακόμα και να το αγαπήσει. Γι’ αυτό μην διστάσετε να πειραματιστείτε!

Είναι ο χρόνος σας περιορισμένος;

Προσπαθήστε να ετοιμάσετε τα σνακ του κάνοντας λιγότερα αλλά και πάλι κάνοντάς τα μαζί του. Κόψτε παρέα τα φρούτα, στύψτε τα πορτοκάλια ή απλά δείξτε του πώς να «ετοιμάζει» το σνακ του ακόμα κι αν είναι απλά τα δημητριακά που θα βάλει στο γιαούρτι του. Επιλέξτε μαζί το γιαούρτι που του αρέσει, ένα φρούτο και μερικά μπισκότα σαν μέρος της προετοιμασίας. Διδάξτε του τους καλούς συνδυασμούς και την αναλογία των υλικών, αλλά κυρίως πως θα τα κάνει όλα πιο μηχανικά & αυτοματοποιήμενα.

Μετά από μια κουραστική μέρα, είναι αυτό το διάλειμμα μαζί του που θα σας φέρει κοντά.

Ενώ ετοιμάζεται παρέα το σνακ του, θα σας λέει πως πέρασε την ημέρα του και τι πράγματα θα κάνετε μαζί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Και φυσικά μην ξεχάσετε να ξεκλέψετε μια στιγμή για να απολαύσετε μαζί του αυτό που παρέα ετοιμάσατε. Μια μικρή στιγμή επιβράβευσης (και υπερηφάνιας για εσάς) για ό,τι τόσο καλά κατάφερε!

footerlogo