Επειδή είναι πάντα πιο ωραίο να μαγειρεύουμε σαν οικογένεια, το Danonino σας προτείνει συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε με τη βοήθεια των παιδιών σας.
Συστατικά για 12-14 τηγανίτες
- ½ ωμό παντζάρι
- 1 ώριμη μπανάνα
- 150 γρ. ημίσκληρο αλεύρι
- 2 μπουκάλια Danonino Γιαουρτοποτό γεύση φράουλα & μπανάνα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
- 1 φακελάκι ζάχαρη με άρωμα βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
Βήμα 1 (Γονείς): Ξεφλουδίστε και πλύνετε το παντζάρι. Τρίψτε το στον τρίφτη με μικρές τρύπες και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 2 (Παιδιά): Ξεφλουδίστε την μπανάνα και κόψτε σε χοντρές φέτες. Τοποθετήστε τη στο μπολ του μίξερ μαζί με τα 2 μπουκάλια Γιαουρτοποτό Danonino.
Βήμα 3 (Γονείς): Ανακατέψτε τα όλα για να πάρετε μια κρέμα και αδειάστε την σε ένα μπολ.
Βήμα 4 (Παιδιά): Στο μπολ προσθέστε στην κρέμα ολόκληρο το αυγό και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη βανίλιας, το αλεύρι και το μπέικιν κι ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 5 (Γονείς): Στύψτε το τριμμένο παντζάρι με το χέρι για να μαζέψετε 3 κουταλιές της σούπας χυμό παντζαριού.
Βήμα 6 (Γονείς): Προσθέστε το χυμό στις τηγανίτες και ανακατέψτε. Θα έχετε ένα ροζ μίγμα.
Βήμα 7 (Γονείς): Ζεστάνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ένα τηγάνι ελαφρώς αλειμμένο με λάδι. Ρίξτε μέσα κουταλιές ζύμης για να φτιάξετε τηγανίτες με διάμετρο περίπου 10 εκ. Ψήστε τις για 4 λεπτά την κάθε πλευρά (έτσι ώστε να είναι μαλακές αλλά να μην αρπάξουν), στη συνέχεια γυρίστε την και συνεχίστε το ψήσιμο για 1 λεπτό. Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Βήμα 8 (Παιδιά): Απολαύστε τις ζεστές τηγανίτες σας.