Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Κέικ Μπανάνας με Αχλάδι

Συστατικά για 8 άτομα

• 2 πολύ ώριμες μπανάνες
• 50 γρ. καστανής ζάχαρης
• 2 μεγάλα αυγά (ή 3 μικρά)
• 2 επιδόρπια γιαουρτιού Danonino 50 γρ. (Γεύση Μπανάνα)
• 80 ml ελαιόλαδο
• 1 αχλάδι
• 150 γρ. ημίσκληρο αλεύρι
• 1 κουταλάκι γλυκού baking powder

Βήμα 1 (Γονείς): Αφαιρέστε τις μπανάνες και λιώστε τις με ένα πιρούνι μαζί με την καστανή ζάχαρη.
Βήμα 2 (Παιδιά): Σε ένα μπολ, σπάστε τα αυγά. Προσθέστε τα κεσεδάκια Danonino, τις λιωμένες μπανάνες και το λάδι κι ανακατέψτε με ένα χτυπητήρι.
Βήμα 3 (Γονείς): Ξεφλουδίστε και σκουπίστε το αχλάδι και κόψτε το σε μικρά τετραγωνάκια.
Βήμα 4 (Παιδιά): Προσθέστε το αλεύρι στο μίγμα. Τέλος προσθέστε τα κομμάτια του αχλαδιού, ανακατέψτε απαλά.
Βήμα 5 (Γονείς): Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Ψεκάστε ελαφρά με λάδι και αλευρώστε τις θήκες ψησίματος 4 μικρών κέικ.
Βήμα 6 (Παιδιά): Ρίξτε το μίγμα του κέικ στις φόρμες.
Βήμα 7 (Γονείς): Ψήστε σε ζεστό φούρνο για 35 λεπτά. Ελέγξτε αν είναι έτοιμα βυθίζοντας την άκρη ενός μαχαιριού μέσα τους, μέχρι να είναι στεγνό. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από τις φόρμες τους.

footerlogo