Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Απολαμβάνουμε τις γιορτές χωρίς να παραλείπουμε γεύματα!

Ζούμε σε μία εποχή που τα περιττά κιλά και οι γαστριμαργικές ατασθαλίες στις γιορτές αποτελούν βασική ανησυχία κάθε γονιού που πασχίζει να διατηρήσει το παιδί του σε ένα καλό βάρος. Όμως αυτή η ανησυχία μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο και στα παιδιά μας.

Επειδή λοιπόν τα Χριστούγεννα τα γιορτινά τραπέζια είναι πολλά και τα γλυκά ακόμη περισσότερα, είναι συχνό φαινόμενο πολλοί γονείς να αγχώνονται και να νιώθουν πως πρέπει να προσφέρουν λιγότερο φαγητό μέσα στην ημέρα στα παιδιά τους, εν’ όψει ενός μεγάλου γεύματος που τους περιμένει το βράδυ. Έτσι τις ημέρες των μεγάλων βραδινών γιορτινών τραπεζιών, μειώνουν ασυναίσθητα τις ποσότητες που θα φάνε τα παιδιά. Η επιλογή αυτή όμως έχει αρνητικά αποτελέσματα για το παιδί, καθώς όταν δεν έχει φάει καλά μέσα στην ημέρα, είναι μεγάλες οι πιθανότητες να πεινάει και να διαμαρτύρεται και βέβαια είναι απολύτως φυσικό να εξαντληθεί νωρίς και να θέλει να πάει για ύπνο από τις 10, γκρινιάζοντας ακόμη περισσότερο όταν δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Μην μειώνετε λοιπόν τις μερίδες τις ημέρες των γιορτών, προκειμένου «να φάει όλο του το φαΐ στο τραπέζι το βράδυ». Αντίθετα φροντίστε να διατηρήσετε τα μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα, χωρίς υπερβολές, ώστε το παιδί σας να είναι χορτάτο και ευτυχισμένο και να απολαύσετε μαζί τις ημέρες των γιορτών!

footerlogo