Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Τιραμισού με σμέουρα και Danonino

Και ποιος δεν λατρεύει την τιραμισού; Ειδικά αν την φτιάξετε μαζί και έχει μέσα και για μυστικό συστατικό, το αγαπημένο Danonino των παιδιών, τότε θα γίνει ανάρπαστη! Δείτε τι θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε!

Υλικά για 4 μπολάκια
• 15 μπισκότα
• 3 Danonino γιαουρτοποτό με γεύση φράουλα
• 100 γραμμάρια σμέουρα
• 1 ασπράδι αυγού
• 2 κουταλιές της σούπας γρεναδίνη

Βήμα 1 (Παιδιά): Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε 50 ml νερού και τη γρεναδίνη. Θρυμματίστε 6 από τα μπισκότα και μοιράστε τα σε 4 μπολάκια και στη συνέχεια προσθέστε από πάνω 2 κουταλιές της σούπας από την αραιωμένη γρεναδίνη.
Βήμα 2 (Παιδιά): Θρυμματίστε άλλα 6 μπισκότα σε μία σαλατιέρα, προσθέστε τα Danonino γιαουρτοποτά και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Βήμα 3 (Γονείς): Χτυπήστε καλά το ασπράδι του αυγού και προσθέστε το στο μείγμα με τα Danonino γιαουρτοποτά και τα μπισκότα (βλ. Βήμα 2). Βάλτε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Με ένα μαχαίρι κόψτε στα 2 τα σμέουρα.
Βήμα 4 (Παιδιά): Στα 4 μπολάκια που έχουν τα τρίμματα μπισκότων με τη γρεναδίνη τοποθετήστε τα κομμένα στη μέση σμέουρα περιμετρικά σχηματίζοντας έναν κύκλο στη μέσα μεριά του μπολ.
Βήμα 5 (Γονείς): Ρίξτε το μείγμα που ψήσατε μέσα στα 4 μπολάκια και πάνω σε κάθε μπολάκι τοποθετήστε ένα σμέουρο και τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα.

Το γλυκό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα! Καλή απόλαυση!

footerlogo