Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Πόσο καλά ξέρεις τις γεύσεις; Ένα παιχνίδι σωστής διατροφής!

Όλοι οι νέοι γονείς έχουν διαπιστώσει -συχνά με τον δύσκολο τρόπο- πόσο δύσκολο είναι να πείσεις ένα παιδί να φάει υγιεινά και να δοκιμάσει νέες τροφές. Ειδικά όταν αυτές δεν έχουν και την πιο δελεαστική όψη.
Υπάρχει όμως ένας τρόπος, η εισαγωγή νέων τροφών στη ζωή του παιδιού να γίνει κυριολεκτικά παιχνίδι!

Παίξτε την τυφλόμυγα τροφίμων με τα παιδιά σας: δώστε τους την ευκαιρία να αγγίξουν, να μυρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορα τρόφιμα και να μαντέψουν τι τρώνε. Ίσως να εκπλαγείτε με το τι τους αρέσει τελικά.

Πώς παίζουμε:

Βήμα 1: Επιλέξτε διαφορετικά τρόφιμα στο ψυγείο στο σπίτι σας. Φροντίστε να έχουν διαφορετικές γεύσεις, υφές και σχήματα και μη διστάσετε να πειραματιστείτε με συνδυασμούς τους. Χρησιμοποιήστε καρότα, ψωμί, μπανάνα, μήλο, σοκολάτα, αμύγδαλα, οργανώστε τα σε διαφορετικά πιάτα και μπολάκια και βάλτε τα στο τραπέζι της κουζίνας.
june19a
Βήμα 2: Δέστε τα μάτια του παιδιού με ένα μαντήλι
june19b
Βήμα 3: Δώστε στο παιδί ένα ένα τα τρόφιμα. Ρωτήστε τα αν καταλαβαίνουν τι είναι, τι υφή έχουν, πώς μυρίζουν, ή τι γεύση έχουν. Αν καταφέρει να το βρει κερδίζει και είναι η σειρά σας να δέσετε τα μάτια σας.
june19c
Βήμα 4: Για πιο μεγάλα παιδιά, το παιχνίδι μπορεί να γίνει λίγο πιο δύσκολο. Δοκιμάστε να παίξετε με μαγειρεμένα τρόφιμα, όπως πουρέ πατάτας, ή να βάλετε 3 διαφορετικούς τύπους τυριού και το παιδί να προσπαθεί να καταλάβει ποιο είναι ποιο.

june19d

Στο τέλος του παιχνιδιού, το παιδί σας θα έχει ανακαλύψει πολύ περισσότερες γεύσεις από όσες νόμιζε και θα διαπιστώσετε μαζί πόσα διαφορετικά και υγιεινά τρόφιμα μπορεί να φάει, ακόμα κι αν αρνούνταν να τα δοκιμάσει στο παρελθόν.

footerlogo