Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Κάνε το σνακ θρεπτικό και ευχάριστο για το παιδί

Μετά την επιστροφή από το σχολείο, από τα σπίτια των φίλων ή το σπίτι της γιαγιάς, το παιδί έχει πολλά να μοιραστεί μαζί σας. Και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από την ώρα του σνακ για να ακούσετε τις ιστορίες του και να περάσετε χρόνο μαζί.

Ποιο είναι όμως το κατάλληλο σνακ για τα παιδιά και πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι γευστικό, ευχάριστο αλλά ταυτόχρονα και θρεπτικό;

Επιλέξτε κάτι ελαφρύ που να περιέχει το πολύ 2 ή 3 συστατικά:
• Ένα γαλακτοκομικό προϊόν (π.χ. γιαούρτι, τυρί, τυρί cottage ή γάλα)
• Ένα προϊόν δημητριακών (π.χ. μπισκότα, πλήρες ψωμί ή πολύσπορο)
• Ένα εποχιακό φρούτο! Μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, καρπούζι, πεπόνι, ή ακόμη και φρουτοσαλάτα. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όσο πιο ζουμερό είναι το φρούτο, τόσο το καλύτερο, καθώς τα παιδιά έχουν μεγάλες ανάγκες ενυδάτωσης.


Επιλέξτε μαζί το σνακ που θέλει και αν είναι εφικτό προσαρμόστε το περιεχόμενό του στην όρεξη ή στις ανάγκες της ημέρας (αν πχ έχει προπόνηση μετά το σχολείο, σίγουρα χρειάζεται σνακ με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ενέργεια. Αν όμως κοιμάται μόλις γυρνάει από το σχολείο, αποφύγετε τα σάκχαρα)

Μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να περάσετε ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο με το παιδί. Φτιάξτε μαζί ένα κέικ ή άλλες συνταγές για εύκολα σνακ που μπορεί να συμμετάσχει και το παιδί στην παρασκευή τους.

Δείτε εδώ ιδέες για συνταγές με Danonino

Για να γίνει η ώρα του σνακ ακόμα πιο ευχάριστη, τα θρεπτικά συστατικά και η καλή παρέα, πρέπει ακόμα να συνδυάζονται με ένα γαλήνιο περιβάλλον, που θα δημιουργήσει μια μοναδική στιγμή με το παιδί σας.

Φάτε μαζί στο τραπεζάκι του σαλονιού, ή αν ο καιρός το επιτρέπει, φάτε το σνακ στον κήπο, ή στο πάρκο σαν πικ-νικ.

footerlogo