Συστατικά για δώδεκα τηγανίτες:
- 1 ώριμη μπανάνα
- 2 Danonino γοιαουρτοποτά (ότι γεύση θέλετε)
- 1 σακουλάκι βανίλια σε σκόνη
- 150 γραμμάρια ημίσκληρο αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
- 60 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
- 1 κυπελάκι Danonino 50g (ότι γεύση θέλετε)
- 3 πορτοκάλια
Βήμα 1 (Παιδιά): Ξεφλουδίστε την μπανάνα και κόψτε τη σε χοντρές φέτες και βάλτε την στο μπολ του μίξερ μαζί με τα δύο μπουκάλια Danonino γιαουρτοποτό.
Βήμα 2 (Γονείς): Ανακατέψτε καλά στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 3 (Παιδιά): Στο ίδιο μπολ, προσθέστε τη σκόνη βανίλιας, το αλεύρι και την baking powder και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 4 (Γονείς): Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια και κόψτε τα σε κανονικές φέτες.
Βήμα 5 (Παιδιά): Με ένα μικρό στρογγυλό κοπίδι μπισκότων (διαμέτρου περίπου 3 εκατοστών), κάντε μικρούς γύρους στις φέτες πορτοκαλιού.
Βήμα 6 (Γονείς): Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα ben mairie.
Βήμα 7 (Παιδιά): Προσθέστε το κυπελάκι Danonino στη λιωμένη σοκολάτα, όσο είναι ακόμα ζεστή και στη συνέχεια ανακατέψτε.
Βήμα 8 (Γονείς): Απλώστε το λάδι σε ένα τηγανάκι και θερμάνετε το σε πολύ χαμηλή φωτιά. Κάντε μπαλίτσες την ζύμη και απλώστε την σε μικρές τηγανίτες πάχους 3 εκατοστών.
Ρίξτε τις τηγανίτες στο τηγανάκι για 1 λεπτό από τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσουν και μετά γυρίστε τις από την άλλη. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσει η ζύμη και θα βγουν περίπου 30 τηγανίτες.
Βήμα 9 (Παιδιά): Τοποθετήστε 4 τηγανίτες την μία πάνω στην άλλη και ανάμεσα τους προσθέστε εναλλάξ την σοκολάτα ή το πορτοκάλι. Ενώστε τες με πολύχρωμα ξυλάκια. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες τηγανίτες ανά τετράδες.
Καλή σας απόλαυση!