Κάντε το παιδί σας να αγαπήσει τα λαχανικά, δημιουργώντας μαζί τα πιο θρεπτικά πιτάκια λαχανικών με το αγαπημένο τους Danonino.
Υλικά για 8 πιτάκια
- 1 Danonino γιαουρτοποτό
- 100 γρ κόκκινες φακές
- 1 κύβος ζωμού λαχανικών
- 2 κολοκύθια (περίπου 400γρ)
- 2 κουταλιές ημίσκληρο αλεύρι
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Βήμα 1 (Γονείς): Ζεστάνετε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και ρίξτε τον κύβο ζωμού λαχανικών. Μαγειρέψτε τις κόκκινες φακές για 15 λεπτά.
Βήμα 2 (Παιδιά): Πλύνετε και στεγνώστε τα κολοκυθάκια.
Βήμα 3 (Γονείς): Τρίψτε τα κολοκυθάκια με τις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη λαχανικών και ψήστε τα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά για 8 έως 10 λεπτά. Στη συνέχεια βάλτε τα σε ένα πιάτο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 4 (Παιδιά): Σε ένα μπολ, βάλτε το Danonino γιαουρτοποτό, τις φακές, τα ψημένα κολοκυθάκια, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι.
Βήμα 5 (Γονείς): Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Ρίξτε μία κουταλιά ζύμης στην κατσαρόλα και πιέστε το απαλά μέχρι να γίνει πιτάκι. Μαγειρέψτε περίπου 4 λεπτά από τη μία πλευρά και γυρίστε το από την άλλη.
Καλή σας απόλαυση!