Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Το πιάτο της επιλογής

Όσο μεγαλώνει το παιδί, οι προτιμήσεις του και η γεύση του αλλάζει και δεν είναι πάντα εύκολο να ακολουθήσει μία σωστή και υγιεινή διατροφή, ενώ αρκετά παιδιά είναι επιφυλακτικά στο να δοκιμάσουν καινούργιες γεύσεις!

Με το πιάτο της επιλογής μπορείτε να μετατρέψετε την εισαγωγή νέων τροφίμων σε παιχνίδι και να αποφύγετε τα τρόφιμα να «ακουμπάνε» μεταξύ τους αλλοιώνοντας πιθανώς το ένα την πραγματική γεύση του άλλου για το παιδί.

Θα χρειαστείτε μία πλαστική παγοθήκη, στην οποία θα τοποθετήσετε μικρές μερίδες από κάθε καινούργιο τρόφιμο. Ένα κομμάτι τυρί, καλαμποκόψωμο, βατόμουρα, καρότα, ανανά, καρπούζι, μπανάνες, ραπανάκι, ή ότι άλλο δεν έχει δοκιμάσει ξανά το παιδί σας και θέλετε να εισάγετε στη διατροφή του.

Σημαντικό είναι να φροντίσετε να παίξετε με τους συνδυασμούς χρωμάτων και το αποτέλεσμα να φαίνεται εντυπωσιακό και ελκυστικό στο μάτι. Επιλέξτε για παράδειγμα φρούτα με έντονα χρώματα και πιο λεία υφή, ή στα αγαπημένα χρώματα του παιδιού σας, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα δει με «καλό μάτι».

Πειραματιστείτε με τις διάφορες γεύσεις, αφήστε το παιδί να μαντέψει τι έχει η κάθε θήκη και να σας πει πώς ένιωσε και αν του άρεσε όταν το δοκίμασε. Στη συνέχεια μπορείτε να καταγράψετε μαζί ποια είναι ίσως τα καινούργια αγαπημένα του τρόφιμα και να τα εντάξετε σιγά σιγά στην καθημερινότητά σας.

Εσείς με ποιον τρόπο εισάγετε νέα τρόφιμα στη διατροφή του παιδιού σας;

footerlogo